Bilić i Gabrić u špijunskoj misiji u Grazu: Nema tu neke pretjerane lucidnosti

SLAVEN BILIĆ umjesto za Budimpeštu, zaputio se u Graz, gdje je na utakmici Austrije i Malte špijunirao naše prve rivale u skupini na Euru. Imao je Bilić što vidjeti, jer Austrijanci su se pokazali kao iznimno organizirana momčad, opasna u prekidima i kontrama, koje pak s posebnom pozornošću snimao Bilićev skaut Tonći Gabrić. Unatoč kaotičnoj obrani, Austrija je slavila uvjerljivo, 5:1, a pogotke su postizali redom Roland Linz (dva komada), Rene Aufhauser, Ivica Vastić i Martin Harnik.

"Austrijanci su fizički sjajno pripremljeni, agresivni su i vrlo brzi. Ali nema tu neke pretjerane lucidnosti; pogotovo napadačke. Linz je dobar, voli se izvući, dok Hoffer više ide u dubinu, prema sredini.  Kvalitetu svakako posjeduju jer nije lako zabiti pet komada. Na Euru ćemo sigurno biti bolji od njih, dominirat ćemo, ali dominaciju treba konkretizirati.", analizirao je Bilić nakon susreta.

"Dokazali su da su najopasniji u prekidima, kada Ivanschitz ubacuje lopte u peterac ispred vratara. Sviđaju mi se njihovi bočni igrači, i Garics i Gercaliu, no Ivanschitz je ispred svih.", dodao je izbornik.

Izbornika se uoči susreta na UPC Areni, bivšem stadionu Arnolda Schwarzeneggera, moglo vidjeti u blizini omanjeg nogometnog zdanja na kojem igra austrijski Sturm. Nije, stoga, promakao niti novinarima Kuriera, s kojima je hrvatski izbornik podijelio par razmišljanja uoči početka natjecanja.

Na tapetu su se našle prijateljske utakmice na koje je Austrija bila osuđena dugo vremena. Bilić se prisjetio austrijske igre protiv Njemačke i Nozozemske.

"Kako su Austrijanci igrali u prvih 60 minuta protiv Nizozemaca, to je bilo nevjerojatno. Bacili su se na glavu. Iznimno su motivirani", rekao je Bilić.

Austrijanci su, podsjetimo, poraženi od Nijemaca 3:0, dok su protiv Nizozemske imali tri gola prednosti, no na kraju su izgubili 4:3.

"Austrijanci su nekada trebali čudo za pobjedu, a danas igraju jako dobro. Prvih sat vremena su masakrirali Nijemce i Nizozemce, išli su dvjesto na sat", rekao je Bilić koji je za poraz Austrije u navedenim utakmicama okrivio pad snage nakon ogromnog presinga.

Hrvatskog izbornika zanima kako će se Austrijanci postaviti protiv Malte te hoće li odmah krenuti napadački i agresivno.

"Znam što nas čeka protiv Austrijanaca i spremni smo za sve. Igrat ćemo na pobjedu no to nam je ipak prva utakmica na Euru", zaključio je Bilić.

D.R.,M.Pa.
Foto: Index

Pročitajte više