Bilić: Imamo dovoljno kvalitete, znanja i morala za prolazak!

"SMATRAM da smo napravili sve da ranije osiguramo naš plasman na Euro, ali nismo uspjeli ne svojom krivicom. Imamo dovoljno kvalitete, znanja, morala i snage da napravimo dodatan korak da se plasiramo na Euro koji smo i zaslužili", uvodno je rekao izbornik Slaven Bilić prije nego što je pročitao popis od 24 igrača koja će konkurirati za dvije ključne utakmice za plasman Hrvatske na Euro.

"Ovo s Balabanom mi je malo nejasno"

Većih iznenađenja među kandidatima nema. Vraća se oporavljeni kapetan Niko Kovač, a zbog kartona protiv Makedonaca neće moći nastupiti Jerko Leko. Budan i Balaban su i dalje dovoljno neoporavljeni.

"Nadamo se da će u nedjelju svi doći zdravi na okupljanje. Neke od reprezentativaca očekuju još dvije ili tri utakmice, a znamo kakve sreće smo do sada imali. Nažalost niti Budan, niti Balaban nisu uspjeli sanirati ozlijede i zato smo mladoj reprezentaciji morali uzeti Kalinića."

Bilić je prokomentirao i situaciju oko Boška Balabana koji nije na popisu reprezentativaca iako je najavljeno da će konkurirati za nastup Dinama protiv Basela.

"Ovo s Balabanom mi je malo nejasno. Pričajući sa zdravstvenom službom Dinama, dobio sam odgovor da Balaban neće biti spreman za Makedoniju, a sada čitam u novinama da će igrati protiv Basela. Ukoliko dobijemo informaciju da bi Boško mogao biti spreman, sigurno da ćemo ga priključiti."

"Makedonici su ponosni i kvalitetni"

O samim utakmicama Bilić je ponovio već ranije rečeno. Makedonija je trenutačno prioritet i sve je usmjereno na tu utakmicu.

"O ove dvije važne utakmice pričamo još od trenutka kad smo uspješno apsolvirali Izrael, tako da se tu nema više što puno pričati. Očekujemo dvije teške utakmice protiv dva kvalitetna protivnika", kazao je Bilić i dodao:

"Trenutačno smo koncentrirani na Skopje. Znamo da nas očekuje teška utakmica pošto ćemo igrati protiv kvalitetne ekipe koja je svoju snagu dokazala u više navrata i protiv Engleza, ali i protiv Rusa kada su do 78. minute imali aktivan rezultat. Oni su ponosan narod, a mora se uzeti i u obzir i rivalitet zbog života u zajedničkoj utakmici. Još jednom ponavljam da smo svjesni kako nas očekuje teška utakmica."

Eduardo konkurira za utakmicu protiv Manchester Uniteda

Izbornika, ali i cijelu javnost, raduje odlična igra Petrića i Eduarda koji obojica zabijaju u svojim klubovima. Iako se u engleskim medijima pričalo o ozljedi Eduarda, izbornik je demantirao takve glasine.

"Eduardo je bio izvanredan i poslao sam mu poruku da mu čestitam na golovima. Kasnije sam tek čuo da su bile informacije kako je izašao zbog ozljeda  pa smo se i jučer čuli, ali on kaže da je dobro. Malo ga je jedan igrač jače nagazio, ali će konkurirati za sutrašnju utakmicu."

Popis kandidata za utakmice s Makedonijom i Engleskom:

Pletikosa, Runje, Galinović, Ćorluka, Šimić, R. Kovač, Šimunić, Knežević, Drpić, Vejić, N.Kovač, Srna, Modrić, Kranjčar, Leko, Babić, Pranjić, Rakitić, Vranješ, Vukojević, Da Silva, Petić, Olić, Kalinić.

M.P.
Foto: H.P.

Pročitajte više