Englezi žele Slavena Bilića za izbornika!

Foto: Getty Images / Guliver image

BRITANSKE kladionice u ponudi za poziciju izbornika Engleske gurnule su i ime Slavena Bilića. Bivši hrvatski izbornik prema trenutnim izračunima kotira dobro i u krugu je Top deset imena koja se spominju kao zamjena za Royja Hodsgona. U rangu je s Mourinhom, Blancom, Wengerom, Scolarijem...Teško da će naputiti West Ham dok je na vrhuncu, ali za njega je ugodno saznanje da bi mu Englezi u ruk dali i nacionalnu momčad. Ili barem o tome razmislili. Bilić  i Otok oduvijek su se voljeli na poseban način i danas je bivši izbornik Hrvatske više "njihov" nego "naš".

Splićanina će posebno razveseliti što njegovo ime danas podcrtavaju mnogi engleski navijači. Njima je Bilić najdraža opcija. Telegraph također predlaže hrvatskog trenera kao moguće i dobro rješenje, uz imena poput Juergena Klinsmann i Arsenea Wengera.

Otok se još uvijek dobro sjeća kako je Bilić dva puta srušio Engleze i uzeo im plasman na Euro 2008. godine, ali jednom pošteno i tresnuo, s pet komada u mreži protiv Capella na Wembleyju.

''Volio bih da nam Bilić bude izbornik, ali ne vjerujem, previše on voli Hrvatsku da bi na to pristao''

Ipak, premda bi voljeli da Bilić zamjeni klupu West Hama onom reprezentacije Tri lava, oni realniji novinari ne vjeruju u taj epilog.

''Teško da bi Slaven Bilić prihvatio posao izbornika, no ja bih svakako ispitao tu mogućnost. Njegovi nastupi kao komentatora na ITV-u dali su do znanja javnosti ono što svi koji ga poznaju već jako dobro znaju. On je pronicljiv, oštrouman i lukav menadžer.  Bilić je napravio sjajan posao s Hrvatskom i vođenje Engleske bio bi možda težak zadatak za takvog domoljuba, no on jako voli ovu zemlju i ima karizmu da okrene mišljenje naroda i medija'', smatra Jason Burt, novinar Telegrapha koji se zalaže da Bilić sjedne na klupu Engleske.

Kao najveći favorit u stvarnom svijetu, izvan kladionica, kotira izbornik mlade reprezentacije Gareth Southgate i to zbog bliskih kontakata u FA-u.

"Dajte mi da preuzmem reprezentaciju", poručio je za BBC  Alan Shearer, legendarni napadač Svraka, koji je poraz Engleske od Islanda nazvao najgorom predstavom u povijesti Engleske.

Priznao je da je bio na razgovoru u FA-u prije četiri godine, kada s ga odbili zbog neiskustva. No, Shearer bi opet razgovarao, isti tren. Jedan je od kandidata s čijim imenom se barata u medijima. Tu su i Glen Hoddle, Alen Pardew i Harry Redknapp.

Iskusni Redknapp ipak nije u najboljim odnosima sa savezom.

"Ma oni neće izabrati pravog. Tko uopće više vjeruje tom savezu? Meni bi prvi kandidat bio Gery Neville, ali tko bi mu dao posao nakon onog u Valenciji", rekao je stari lisac Harry.

 

Pročitajte više