CHAMPIONSHIP

Bilić nakon pobjede: Dum, dum, dum, samo udaraj

Foto: Getty Images/Guliver Image

WEST BROMWICH ALBION sinoć je u 32. kolu Championshipa pobijedio Reading u gostima 2:1 i trećom uzastopnom pobjedom pobjegao konkurenciji na šest bodova prednosti.

Podsjetimo, iz Championshipa u Premiership izravno idu prva dva kluba, dok će oni od 3. do 6. mjesta razigravati za jedno preostalo mjesto. Bilić je ovom pobjedom iskoristio kikseve Leedsa i Fulhama (oba remizirali) i odvojio se na vrhu.

Reading je poveo u 11. minuti iz penala, ali je WBA do poluvremena izjednačio preko Pereire da bi Bartley u 49. minuti na asistenciju Krovinovića zabio za konačnih 2:1. 

"Čak smo mi njih u zadnjih 15 minuta stiskali i igrali samo na njihovoj polovici. Jedina negativna strana ove utakmice je da smo puno ranije trebali osigurati pobjedu jer smo imali jako puno šanse. No, jako sam zadovoljan našom igrom", rekao je Bilić nakon pobjede.

Njegova momčad upala je u crnu seriju od sredine prosinca do početka veljače, ali se uzdignula i odlično odigrala zadnje tri utakmice. WBA je u ta tri susreta imao čak 54 udarca na gol od kojih je šest pretvorio u golove. Mogao je i puno više. Njegova momčad počela je igrati puno bolje. Više ne komplicira pred golom nego doslovno svatko tko je u iole dobroj poziciji od sad odmah puca.

"Neki udarci nisu bili dobri, kod nekih nismo imali sreće, neke su nam blokirali. Nema veze ako promašujemo, važno je da stalno pucamo na gol. To ti daje ritam i tempo i utjeruje strah protivnicima. S time sam prezadovoljan. Prije par mjeseci smo pobjeđivali, ali nismo toliko pucali po golu. Sad je dum, dum, dum, samo udaraj. Ne moraš čekati savršeni trenutak, moraš pokušavati. To je jako dobro", dodao je Bilić.

Do kraja sezone ostalo je još 14 kola od kojih Bilić čak osam igra kod kuće. Odigrao je obje utakmice s Leedsom, s Fulhamom igra kod kuće, a s Brentfordom i sve boljim Bristol Cityjem u gostima. Dug je put do Premiershipa, no Bilić je trenutačno u odličnoj situaciji.

"Ma, ništa još nije gotovo, ima još jako puno utakmica do kraja. No, ovo je jedini način: igrati od utakmice do utakmice i ne razmišljati o šest bodova prednosti ili bilo kakvoj prednosti", zaključio je Bilić.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više