Bilić odgovorio Englezima: Owenova izjava je arogantna i neistinita!

NITI gotovo tjedan dana nakon poraza od Hrvatske na Wembleyju koji su Englezi proglasili najtežim u povijesti, i dalje se ne stišavaju strasti na Otoku, a reprezentacija, ime budućeg izbornika, ali i Hrvatska momčad i Slaven Bilić, glavne su teme engleskih tiskovina.

Nakon što je božica Fortuna odlučila da će se ove dvije reprezentacije boriti u istoj kvalifikacijskoj skupini i za SP 2010 u Južnoafričkoj republici, engleski napadač Michael Owen je bahatim ispadom konstatirao da je Engleska toliko bolja da niti jedan hrvatski igrač ne bi mogao igrati u engleskoj reprezentaciji.

Ova nepotkrijepljena izjava naišla je na nevjericu, podsmjeh pa čak i izazvala bijes domaćih ljubitelja nogometa kojima je očito dosta mlaćenja prazne slame kako su ih nazvali "preplaćenih engleskih zvijezda".

S druge strane, hrvatski izbornik Slaven Bilić ostao je džentlmen i u trenucima slave  gostujući u poznatoj BBC-ovoj emisiji Hardtalk o Englezima je govorio biranim riječima.

"Jako poštujem i cijenim Engleze i engleski nogomet. Kad su vam svi igrači spremni imate šanse osvojiti europsko prvenstvo, možda čak i svjetsko", konstatirao je Bilić.

Bilić ipak nije mogao preći preko Owenove izjave koju je nazvao arogantnom i jednostavno neistinitom.

"Moram priznati da postoji određena količina arogancije kada se upotrebljavaju riječi da niti jedan igrač iz Hrvatske ne bi mogao igrati u Engleskoj. To jednostavno nije istina. Morate shvatiti da se nogomet igra na  visokom nivou i u ostatku Europe. Čim smo se prošlog tjedna spustili na Gatwick, shvatili smo da smo Englezima samo gomila nepoznatih i nevažnih tipova."

Problem Gordog Albiona vidi u Premierligaškim klubovima gdje premalo igraju mladi engleski igrači.

"Vaše nadolazeće zvijezde trebaju više igrati u klubovima. Pogledajte samo vašu U-21 momčad, ti igrači jednostavno nigdje ne igraju."

Na pitanje novinara bi li razmotrio preuzimanje engleske reprezentacije, Bilić je decidirano konstatirao:

"Svoj sadašnji posao ne bih napustio za bilo kakve novce na svijetu!"

M.P.
Foto: V.G.

Pročitajte više