Bilić pred veliki londonski derbi: Do kraja sezone želim sve pobjede

Foto: Guliver Image/Getty Images

WEST HAM - TOTTENHAM u srijedu od 20.45 sati igraju veliki londonski derbi, jer u 28. kolu na Upton Parku sastaju se šesta i drugoplasirana momčad Premier League. Domaćin je u lovu na europsko mjesto, dok je zahvaljujući očajnoj sezoni niza velikana, Tottenham postao jedan od dva glavna kandidata za titulu. 

"Raspucani Spursi su sjajni i zaslužuju biti na vrhu"

Bilić je najavu utakmice počeo sukladno njenom značaju: "Ček nas veliki londonski derbi i zato pozivam navijače da budu uz nas i daju nam maksimalnu podršku. Spursi zaslužuju biti na mjestu koje drže, jer ove sezone igraju sjajno i postigli su najviše golova."
Efikasnost su dokazali i u prvoj ovosezonskoj utakmici londonskih klubova koji su neočekivano visoko, kada je Tottenham pobijedio West Ham 4:1 i tako Biliću nanio najteži poraz otkako je preuzeo Hammerse. 
 
"Ide nam dobro, ali u nogometu nema mjesta za jučer, samo za danas i sutra"
 
Nakon lošijeg niza izazvanog prije svega ozljedom Dimitrija Payeta, West Ham se vratio pobjedama i samo je bod iza petoplasiranog Manchester Uniteda. "Ide nam dobro, ali u nogometu nema mjesta za jučer, samo za danas i sutra, a nas tada čeka velika utakmica."
 
Ipak se mora posegnuti u prošlost ovom prilikom, jer West Hamu dolazi jaki suparnik, a Hammersi na njihovom terenu nisu izgubili još od kolovoza. "Igramo dobro kod kuće i nadam se da ćemo s tim nastavit. Imali smo nekoliko poraza na Upton Parku na početku sezone, ali od tada smo ovdje nepobjedivi. Želimo kući biti stabilni. Igramo dobro i to je timski rad, ali golman i četvorka u obrani imaju najveće zasluge za taj niz. Nastojat ćemo ga održati do kraja sezone. Bilo bi brilijantno da ostanemo neporaženi i pobijedimo u svih šest preostalih domaćih utakmica."
 
Vraća se Sakho, Bilić ne zna što s Carrollom
 
U tome će mu pomoći povratnik nakon ozljede Diafra Sakho, jer napadač trenira tjedan dana i očekuje se njegov nastup protiv Tottenhama, dok Bilića i dalje muče iste dvojbe što se tiče drugog napadača Andyja Carrolla: "On nam je važan i status mu je takav da iznimno doprinosi kada kasnije uđe u igru. Ozlijedio se protiv Bournemoutha, ali se vratio i moram priznati da dvojim hoće li igrati od početka."
 
Posebnu pohvalu dobio je strijelac jedinog, pobjedničkog gola u prošlom kolu protiv Sunderlanda, Michail Antonio. "Došao je iz druge lige sanjajući o prvoj. Strpljivo je čekao priliku, nije prigovarao. Kada ju je konačno dobio, pokazao je koliko vrijedi. Njegova brzina i energija puno nam koriste i postaje naš ključni igrač."
 
"Veliki sam fan Simpsona, ali ne vidim sličnost između lijenog Homera i radoholičara Antonia"

Antonio je izazvao zanimanje javnosti bizarnom proslavom spomenutog gola, za koju je kasnije objasnio da je bila u stilu pokušaja Homera Simpsona da pleše break dance. "Veliki sam fan Simpsona i moram priznati da iako sam vidio njegovu proslavu gola, ne vidim nikakve sličnosti između njih dvojice. Homer je lijen, Michail radoholičar. Ali, uživao sam u njegovoj proslavi."

Pročitajte više