Bilić: Uz naše navijače nema loše utakmice

MATE BILIĆ, 29-godišnji hrvatski nogometaš i član Sportinga iz Gijona, gostovao je na stranicama španjolskog dnevnika Asa, gdje je govorio o aktualnom stanju u klubu.

Zanimljivo da su Mate Bilić i De las Cuevas jedina dva igrača, koja su ove sezone participirala u svakom ogledu kluba, kako u Primeri tako i u Kupu kralja.

Dakako, Bilić je vrlo često u utakmice krenuo s klupe, no ponekad (pa, tako i ovog utorka) se pokazao ključnim igračem kluba iz Gijona. Naime, u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa kralja je postigao pogodak za 1:1 kod drugoligaša Recreativo Huelve. Domaća momčad, inače sedma na ljestvici Segunde division, je povela već u 4. minuti, ali je Bilić početkom nastavka donio izjednačenje (47. minuta) i dobru situaciju prije uzvrata 10. studenoga.

"Morali smo dobiti i jedanaesterac u drugom dijelu. Morali smo postići pogodak i iz drugih šansi u drugom poluvremenu kada smo bili znatno bolji. Ali niti 1:1 nije loš rezultat", rekao je Bilić za As i nastavio:

"Ipak, ovih 1-1može biti i opasan rezultat i nismo sigurni nakon njega. No, i ovdje na gostovanju je bilo mnogo naših navijača. U takvom, još boljem okruženju na domaćem terenu, mislim da ćemo se plasirati dalje. Naši navijači zaista su uvijek bili od velike pomoći i s njima nema loše utakmice", rekao je Bilić.

Ovo je hrvatskom nogometašu drugi pogodak u sezoni, prvi je postigao početkom listopada u prvenstvenoj utakmici protiv Mallorce.

"Mislim da u ovom trenutku stvarno igramo dobro i upali smo u željeni ritam koji može donijeti još mnogo zadovoljstva svima nama", zaključio je igrač koji je, nedavno protiv Kazahstana, odigrao i prvu utakmicu u dresu hrvatske reprezentacije

Pročitajte više