Modrić Biliću našao napadača: "Dovedi ga, on je jedan od najboljih s kojima sam igrao"

Foto: Getty Images/Guliver Image

SLAVEN BILIĆ spreman je povećati ponudu za iskusnog engleskog napadača Jermaina Defoea nakon što je Sunderland odbio prvu ponudu od 6 milijuna funti.


West Ham želi pojačati napad ovog siječnja bivšim reprezentativcem, a The Telegraph piše kako iza Bilićeva pojačanog interesa za Defoea stoji Luka Modrić.

Modrić i Defoe zajedno su igrali u Tottenhamu, a Realov veznjak navodno je Biliću rekao da se 34-godišnji engleski napadač želi vratiti u klub i iskupiti navijačima "Hammersa" koji su bijesni jer je  2004. zatražio transfer ni 24 sata nakon što je klub ispao iz lige. Brzo se ispričao, ali je odbio novi ugovor i pobjegao u redove ljutih rivala Tottenhama za 6 milijuna funti.

Defoe je za West Ham odigrao 105 utakmica u pet godina i zabio 41 gol, ali nakon burnog rastanka omražen je kod navijača i suigrača. Modrić je uvjerio Bilića da je njegov nekadašnji suigrač spreman iskupiti se zbog načina kako je napustio klub i rekao svom bivšem izborniku da je Defoe jedan od najboljih s kojima je igrao.

Bilić mu je spreman dati šansu, a zbog 11 pogodaka u prvenstvu ove sezone očito je da i Defoe može pomoći hrvatskom stručnjaku u borbi za ostanak. Nova ponuda navodno iznosi 13 miijuna funti i Sunderland ju je spreman prihvatiti, pišu engleski mediji.

S druge strane, navijači Sunderlanda bijesni su jer smatraju da je Defoe sve što ih dijeli od ispadanja iz lige. Stručnjaci i komentatori šale se s idejom Bilićeva kluba i predlažu Sunderlandu da za 34-godišnjeg igrača traže barem 50 milijuna jer će ih toliko koštati ispadanje iz lige.

 

Pročitajte više