Bilićev West Ham nadoknadio dva gola zaostatka za remi kod Sunderlanda

Foto:Getty Images / Guliver Images

WEST HAM Slavena Bilića uspio je uz igrača više nadoknaditi 2:0 zaostatak kod posljednje momčadi lige Sunderlanda. Utakmica je završila 2:2 i svaka momčad će uzeti po bod.

Domaćini su apsolutno dominirali cijelim prvim poluvremenom, a West Ham je mogao biti prezadovoljan rezultatom kojim su išli na poluvrijeme. Već u 10. minuti Fletcher zabija za 1:0 Sunderlanda nakon povratne lopte iz slobodnog udarca.

Samo 13 minuta kasnije Sunderland povećava prednost. Nakon greške obrane West Hama, Lens uzima loptu na rubu šesnaest metara i vrhunskim lobom vara Adriana za 2:0. U tom trenutku domaćini su bili puno bolja momčad, a najviše je prijetio Borini koji je propustio dvije čiste prilike za riješenje utakmice. 

Sve se promijenilo pred kraj poluvremena kada Jenkinson smanjuje na 2:1 za West Ham. Gosti do te situacije nisu ozbiljno ugrozili gol Sunderlanda.

U drugom poluvremenu se do 57. minute igralo bez nekih prilika, a onda Sunderland dobiva crveni karton. Lens je uklizao s dvije noge na protivničkog igrača i zaradio drugi žuti karton. Od tog trenutka West Ham počinje dominirati na terenu.

Samo tri minute kasnije najbolji igrač West Hama ove sezone Dimitri Payet poravnava rezultat na 2:2 nakon odbijanca. U tom trenutku se činilo kako će se domaćini raspasti. Ipak, unatoč velikom pritisku do kraja utakmice West Hama, Sunderland se dobro branio i uspio sačuvati bod.

Zadnjih pola sata utakmice je odigrao i Nikica Jelavić, ali nije opasnije zaprijetio golu Pantilimona.

 

Standings provided by

Pročitajte više