Bišćan: Osijek je prebitna utakmica, a moji igrači napravili su ozbiljan pomak

Foto: N. Pavletić / Pixsell

NOGOMETAŠI Rijeke u subotu od 15 sati gostuju kod Osijeka na stadionu Gradski vrt u sklopu utakmice 16. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Nakon što su Bišćan i društvo nanijeli Dinamu prvi poraz ove sezone prošloga vikenda na Rujevici, u subotu ih očekuje još jedna teška utakmica. Utakmica u Osijeku ponijet će epitet derbija kola, čega su svjesni u Rijeci.

"Sasvim sigurno čeka nas jako teška utakmica protiv iznimno kvalitetnog i čvrstog protivnika. Morat ćemo biti u najmanju ruku na razini kao u zadnjoj utakmici da bi došli do pozitivnog rezultata. Osijek igra jako dobar nogomet, u stanju su svakome napraviti probleme. Uostalom, napravili su jako puno problema Dinamu. Svjesni smo što nas čeka u Osijeku, a vjerujemo da i mi imamo što ponuditi i nastaviti pozitivan niz rezultata", rekao je trener Rijeke na uvodu konferencije za medije.

Rijeku već u utorak očekuje novo gostovanje, u četvrtfinalu kupa kod Lokomotive. Stoga, nameće se pitanje hoće li Bišćan rotirati igrače na derbiju protiv Osijeka ili će napasti trećeplasiranu ekipu u prvenstvu.

"Vidjet ćemo. Sasvim sigurno da ćemo u datom trenutku postaviti najbolje i najadekvatnije za tu utakmicu. Osijek je prebitna utakmica da bi radili planove", dodao je trener Rijeke.

Cilj ove zime je zasjesti na drugo mjesto?

"Cilj je maksimalno se pripremiti za svaku iduću utakmicu, a bodove ćemo zbrajati na kraju", kratko je odgovorio Bišćan i podsjetio na Matjaža Keka, koji je često imao iste odgovore na ovakva pitanja novinara.

Neki igrači evidentno su se podigli u formi od Bišćanovog dolaska u Rijeku, ali ne svi.

"Slažem se. Mislim da svi skupa moramo težiti dizanju u formi. Nismo mi toliko dugo skupa da bi već sad dosegnuli neki svoj limit. Ovi rezultati nam mogu biti poticajni u tom smjeru. Svi su oni po meni u odnosu na ono što sam vidio kad sam došao napravili ozbiljan pomak. Jako sam zadovoljan sa zalaganjem igrača u radu", podvukao je Bišćan.

Pročitajte više