MARIO MANDŽUKIĆ

Ako United dovede Sancha, Mandžukić mu je idealan novi napadač, smatra bivši as

Foto: EPA

NEKADAŠNJI veznjak Manchester Uniteda preporučio je svom bivšem klubu da dovede Marija Mandžukića.

Owen Hargreaves u razgovoru za BT Sport komentirao je planove Uniteda za transfere ovog ljeta te istaknuo da bi u trenutačnoj situaciji bivši hrvatski reprezentativac bio odlično kratkoročno rješenje za pojačavanje konkurencije u napadu.

Na Sancha će otići skoro cijeli budžet za transfere

Apsolutni prioritet Uniteda je dovođenje Jadona Sancha, ali Borussia tvrdo pregovara i ne želi pustiti mladu zvijezdu za manje od 120 milijuna eura. Na Old Traffordu vjeruju u sretan rasplet priče i dolazak 20-godišnjeg ofenzivca, no on bi "pojeo" najveći dio ovogodišnjeg budžeta za transfere, a Ole Gunnar Solskjaer predvidio je tri prinove, među kojima i središnjeg napadača koji bi bio konkurencija Anthonyju Martialu.

Zato Hargreaves smatra da je Mandžukić idealan izbor. Povezivalo ga se s Unitedom i prošlog ljeta, kad ga je Juventus pokušao uklopiti u transfer Romelua Lukakua, koji je naposljetku završio u Interu. U kontekstu dolaska na Old Trafford Mandžukića se spominjalo i u siječnju, no on se tada odlučio za bogatiju ponudu katarskog Al-Duhaila.

No nakon neuspješne avanture na Bliskom istoku Mandžukić je raskinuo ugovor i sad je slobodan igrač. Dakle, United ga može dovesti bez odštete, odnosno besplatno riješiti problem drugog napadača.

"Manchester United definitivno je bio jedna od najboljih obrambenih momčadi lige, ali u pogledu golova bio je daleko iza Liverpoola i Manchester Cityja. Može pokušati dovesti napadača koji bi zabio 20 golova, ali mislim da bi bilo bolje da dovede Sancha, a zatim možda Mandžukića kao slobodnog igrača", rekao je Hargreaves.

Jedini problem u cijeloj priči je Mandžukićeva dob. Napunio je 34 godine i jasno je da bi na Old Traffordu bio samo kratkoročno rješenje, ali i vrlo korisno, pogotovo s obzirom na to da će i iduće sezone biti dopušteno korištenje pet zamjena.

Interes za hrvatskog napadača navodno je pokazao i Tottenham, a talijanski mediji povezuju ga s Fiorentinom i Interom.

Pročitajte više