Bivši dinamovac ispisao povijest Lige prvaka

Foto: EPA

U DERBIJU Diega Maradone Barcelona je na domaćem terenu pobijedila Napoli 3:1 i s ukupnih 4:2 prošla dalje u četvrtfinale Lige prvaka. Prvi susret Napolija i Barcelone odigran u Napulju završio je 1:1, dok su Katalonci u uzvratu na Olimpijskom stadionu, jer se Camp Nou renovira, slavili 3:1. Momčad trenera Xavija Hernandeza rano je zabila dva gola. Prvi pogodak na susretu postigao je Fermin Lopez, koji je poentirao u 15. minuti.

Raphinha je dvije minute kasnije pogodio stativu, a Joao Cancelo je odbijanac spremio u nebranjenu mrežu za 2:0. No gosti se nisu predali, već je bivši stoper Dinama Amir Rrahmani u 30. minuti smanjio zaostatak, a Robert Lewandowski zaključio je susret u 83. minuti. Poljski napadač zabio je nakon sjajne kombinacije Ilkaya Gundogana i Sergija Roberta.

Vrijednost mu je rapidno rasla

Unatoč porazu svoje ekipe, Napolijev stoper Rrahmani ispisao je povijest najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja. Naime, Prištinac je postao prvi državljanin Kosova koji je zabio gol u Ligi prvaka. 

Podsjetimo, Rrahmani je tijekom karijere igrao u RNK Splitu, Lokomotivi i Dinamu, koji ga je 2019. prodao u Hellas Veronu za dva milijuna eura. Napoli ga je godinu dana kasnije platio 14 milijuna eura i dosad je za taj klub upisao 128 nastupa i 10 pogodaka, a prošle sezone ostvario je uspjeh karijere i Napoliju je pomogao doći do titule koja se čekala 33 godine.

Prema podacima Transfermarkta, u ožujku 2019. kao igrač Dinama vrijedio je 1.5 milijuna eura. Vrijednost mu je gotovo cijelo vrijeme bila u porastu pa ga ta stranica danas procjenjuje na 20 milijuna eura. Za reprezentaciju Kosova ima 54 nastupa i šest pogodaka, a uz to je njen kapetan.

Pročitajte više