Bivši engleski reprezentativac: Hrvatski DNK vidio se u akciji za drugi gol

Foto: EPA-EFE

NAKON što je Kanada povela već u 2. minuti golom Alphonsea Daviesa, Hrvatska je preko Andreja Kramarića (36.) i Marka Livaje (44.) preokrenula na 2:1 u 2. kolu skupine F svjetskog prvenstva u Kataru te na kraju slavila 4:1 nakon što su u nastavku zabili ponovno Kramarić (70.) te Lovro Majer (90+4).

"Apsolutno fantastičan potez. Pet-šest dodavanja i briljantna završnica. Vidi se hrvatski DNK u toj akciji. Nema zamjene za kvalitetu, Hrvatska je bila nemilosrdna", napisao je bivši engleski reprezentativac Martin Keown komentirajući Livajin gol za BBC One.

Upson: Livaja je došao obaviti svoj posao i upravo to je učinio

Još jedan bivši engleski branič Matthew Upson pohvalio je Hajdukovog napadača: "Ušao je u momčad odraditi svoj posao i upravo to je učinio - pospremio je loptu u mrežu. Izgradnja akcije je bila izvanredna po desnoj strani, a Livaja ima tako čist udarac desnom nogom. Zaista dobar gol Hrvatske."

Upson je općenito zadovoljan izvedbom Hrvatske u prvom poluvremenu: "Bez obzira na to je li Kanađanima rani gol promijenio mentalitet, nisu uspjeli tako nastaviti i ništa uzeti Hrvatskoj, koja je nakon slabih prvih 10 minuta izgledala kao da ima kontrolu."

Pročitajte više