Bivši engleski sudac o divljanju Mitrovića: Kaznite ga drakonski za primjer svima

Foto: Profimedia

MANCHESTER UNITED je na Old Traffordu nakon preokreta pobijedio Fulham 3:1 i plasirao se u polufinale FA Cupa. Golom srpskog napadača Mitrovića gosti su poveli 1:0 u 50. minuti te su vodili sve do petnaestak minuta prije kraja. Onda se dogodio trenutak koji je odlučio utakmicu i o kojem se danas piše u svim svjetskim medijima.

Willian je rukom zaustavio siguran pogodak Sancha zbog čega je dosuđen jedanaesterac za domaćina. Ali nije to bilo sve. Zbog igranja rukom Willian je dobio crveni karton, a onda je napadač Fulhama i srpske reprezentacije prišao sucu Kavanaghu i počeo ga gurati te vrijeđati. Kavanagh ga je odmah isključio, a u Engleskoj traže drakonsku kaznu za Srbina. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ INCIDENT

Mark Halsey (61), umirovljeni nogometni sudac, napisao je o kolumni za The Sun da se Mitrovića treba žestoko kazniti da bude primjer svima.

''Mitrović zaslužuje kaznu zabrane nastupa u idućih deset utakmica zbog njegove uloge u 40 sekundi kaosa u drugom poluvremenu. Napao je Kavanagha laktom i onda ga je vrijeđao. FA je dužan brinuti se o sucima i ovakvom ponašanju nema mjesta na bilo kojoj nogometnoj razini. Moraju žestoko kazniti Mitrovića za primjer i očekujem da će savez kazniti oba kluba jer nisu kontrolirati svoje igrače'', rekao je Halsey. 

Pročitajte više