Bivši francuski reprezentativac: "Hrvatska je sjajna, ali uspijemo li ovo napraviti, naslov je naš"

Foto: Epa

''ENGLEZI su vjerovali, Hrvati su to napravili'', fantastičan i efektan naslov donio je slavni France Football odmah nakon veličanstvene pobjede Hrvatske protiv Engleske u polufinalu SP-a.

> Francuski mediji dive se Hrvatskoj: "Kraljevi preokreta i carevi psihe"

''Kakva strašna psiha u ovih Hrvata. Oni su carevi psihe'', naglašava novinar France Footballa i dodaje kako će se 20 godina nakon polufinala SP-a Francuska i Hrvatska susresti napokon u finalu.

Nakon što je Hrvatska izborila finale SP-a protiv Francuske, svi, ali baš svi francuski sportski mediji na svojim su se naslovnicama naklonili fantastičnim Hrvatima, ''kraljevima preokretima'' i kako su napisali, mentalno najjačoj reprezentaciji SP-a u Rusiji.

Za razliku od poslovično arogantnih Engleza, koje je podcjenjivanje hrvatskih igrača i prepotencija koštala finala SP-a, Francuzi spuštaju loptu na zemlju. Francuski mediji natječu se tko će s više epiteta nagraditi Modrića i ekipu, a slično o hrvatskoj reprezentaciji pričaju i francuski nogometaši.

"Iako je Luka Modrić motor hrvatske reprezentacije, Modrić nije Hrvatska. Tu su još Mandžukić, Rakitić, Perišić, a i njihovi braniči su izvrsni igrači. I zato se ne možemo fokusirati samo na zaustavljanje Modrića", izjavio je Paul Pogba.

Hrvatska je u sve tri utakmice nokaut faze SP-a igrala produžetke, Dansku i Rusiju je dobila nakon boljeg izvođenja penala, a Englesku u produžetku golom Mandžukića u 109. minuti. Također, u svim tim utakmicama Hrvatska se je vraćala iz minusa.

"Možda neki misle da to znači da je Hrvatska došla do finala uz puno muke i problema, ali za mene je to znak da se radi o momčadi s puno talenta. Hrvati sigurno žele pobijediti u finalu i staviti zvjezdicu iznad reprezentativnog grba. Ja imam na dresu zvjezdicu, ali želio bih još jednu, koju sam ja osvojio", kazao je Pogba.  

Bivši francuski reprezentativac Johan Micoud u svojoj je kolumni za L'Equipe napisao kako igra hrvatske odgovora Francuzima, ali naglašava kako se Hrvate nikako ne smije podcijeniti.

''Hrvati su stvarno odlična momčad i sjajno su igrali tijekom prvenstva. Lijepo razvijaju igru i imaju izvrsne igrače svjetske klase. U grupnoj su fazi dokazali svoju snagu, dok su se u eliminacijskoj fazi dokazali i kao zreli i borbeni igrači željni pobjede. Hrvati imaju lijepo organiziranu igru kada su u posjedu lopte, stoga bismo im trebali loptu što prije oduzeti i forsirati kontru. Ako to uspijemo napraviti u nedjelju, vjerujem da je naslov naš'', dodao je Micoud.

Pogledajte što je Dalić rekao dan nakon plasmana u finale SP-a Kamere ovo nisu prikazale: Pogledajte slavlje igrača nakon pobjede nad Engleskom

Pročitajte više