Bivši igrač Cibone za vrijeme međunarodne utakmice puštao "Jasenovac"?

PJESMA "Jasenovac i Gradiška stara" treštala je iz zvučnika za vrijeme odbojkaške utakmice Azene Kumičić i HIT Gorice iz Slovenije, javljaju Sportske novosti.

Thompsonova pjesma koja slavi ustaške zločine  iz NDH čak je u tri navrata puštana u prekidima susreta. U klubu su se od slučaja ogradili.

"Pjesma je apsolutno neumjesna i to što se dogovorilo je neodgovorno. Dvorana nije klupska i za nju je odgovoran voditelj dvorane pa tako i za glazbu. Klub nikog nikad nije pitao koje će se pjesme puštati u dvorani." - izjavio je listu Stjepan Puškar, potpredsjednik Azene Kumičić.

Voditelj dvorane Ivan Džankić tvrdi kako se u  puštanje glazbe umiješao bivši košarkaš Cibone Sven Ušić kojega je više puta upozoravao da se makne od CD playera. Ipak, Ušić tvrdi da nije imao veze s odabirom dotične "glazbe".

"Za puštanje glazbe su zaduženi ljudi iz dvorane, a to je uostalom bio i njihov CD. Ja sam se samo dizao sa stolca i protegnuo noge jer imam tromb u lijevoj potkoljenici. Nisam imao nikakve veze s glazbom." - rekao je Ušić.

I priča se tako vrti u krug. Policajci koji su bili na utakmici navodno su nakon nje jeli kokice, a tko su misteriozne osobe koji su puštale koljačku pjesmu, nije poznato.

S.H./Sportske novosti

Pročitajte više