LEO MESSI

Bivši predsjednik Barcelone: Messi je klubu poslao upozorenje

Foto: EPA

LEO MESSI ponovno je u središtu pozornosti nogometnog svijeta, ali ovaj put ne zbog golova i briljantnih poteza na terenu, nego zbog mogućnosti da na kraju sezone napusti Barcelonu.

Predsjednik Josep Maria Bartomeu nedavno je otkrio da Messi, iako ima ugovor do ljeta 2021., zahvaljujući klauzuli može napustiti klub već na kraju ove sezone, i to bez odštete. Jedini je uvjet za njenu aktivaciju da njegov sljedeći klub bude izvan Europe.

A Messi je zatim navijačima dao razlog za brigu intervjuom objavljenim jučer u katalonskom Sportu, u kojem je rekao kako smatra da Barcelona nije učinila sve što je mogla da vrati Neymara, a pogotovo je odjeknula izjava o budućnosti.

"Ovo je moj dom i ne želim otići. Ali želim pobjeđivati."

A Barcelona nije osvojila Ligu prvaka od 2015., što je svakako razlog za zabrinutost. Tim više što su odmah krenule glasine da Messija, u paketu s Luisom Suarezom, želi dovesti Inter Miami, novoosnovani klub Davida Beckhama koji će se od iduće godine natjecati u američkom MLS-u.

Bivši predsjednik Barcelone Joan Gaspart u razgovoru za El Larguero prokomentirao je Messijev intervju i novonastalu situaciju.

"Iniesta i Xavi imali su slične klauzule, nije to ništa novo, to je dio Barcine filozofije. Poznajem Messija i ne mislim da su njegove riječi prijetnja ili izazov klubu, nije to njegov stil. Nakon svake njegove izjave išla je riječ 'ali', što u klubu mogu ocijeniti nebitnim, ali ipak mislim da bi ih trebalo shvatiti kao upozorenje da mu se ne sviđa smjer u kojem klub ide", rekao je Gaspart.

O pregovorima s PSG-om o Neymaru Gaspart je rekao da su Parižani tražili i više nego što se pisalo.

"Znam da su Barcelona i predsjednik Bartomeu pokušali dovesti Neymara, ali PSG je na kraju tražio 300 milijuna eura. Neymar je izniman igrač, ali to je pitanje dostojanstva, nisu mogli na to pristati."

Pitali su Gasparta i ima li igrača koje nikad ne bi želio dovesti.

"Samo Luisa Figa. On je provocirao navijače da ga gađaju", prokomentirao je incident u kojem su Portugalca, nakon što je iz Barcelone prešao u Real Madrid, na Nou Campu gađali raznoraznim predmetima, među kojima i svinjskom glavom. Figo je prešao kod najvećeg rivala u srpnju 2000., baš kad je Gaspart započeo svoj predsjednički mandat.

Pročitajte više