PREMIER LEAGUE

Svi znaju da je Balotelli zapalio vlastitu kuću. Ali tu nije kraj priče

Foto: Getty Images

MARIO BALOTELLI poznat je po brojnim ludorijama na terenu i izvan njega, a jedna od najurnebesnijih anegdota o njemu je ona kad je napravio požar u vlastitoj kući jer je zapalio vatromet u kupaonici.

Sedam godina nakon što je vrckavi Talijan otišao iz Manchester Cityja, njegov ondašnji suigrač otkrio je da to nije bio jedini put da se Balotelli igrao vatrom.

Micah Richards u #FIFAChallengeu govorio je o svojem velikom prijateljstvu s Balotellijem te ispričao još jednu nevjerojatnu priču o njemu.

"On mi je bio srodna duša, poput mlađeg brata. Obožavao je pozornost. Često je dolazio kod mene. Svi znaju za priču o vatrometu u njegovoj kući. Ali zapravo je napravio vatromet i u mojoj kuhinji! I još me naganjao po kući. Ali volim ga, još razgovaram s njim i provjeravam je li sve u redu. Vrhunski tip", ispričao je Richards.

Balotelli je u listopadu 2011. tako zapalio vlastitu kuću, a onda u sljedećoj utakmici zabio dva gola u pobjedi nad gradskim rivalom Unitedom 6:1. Nakon prvoga gola podignuo je majicu i ispod nje otkrio drugu s kultnim natpisom "Why always me?" odnosno "Zašto uvijek ja".

VIDEO Mario Balotelli: Why always me?

Iz Cityja je Super Mario otišao 2013., a poslije je igrao za Milan, Liverpool, ponovno Milan, Nicu, Marseille i Bresciju, u kojoj je i danas. Richards je pak posljednju sezonu u Cityju odradio na posudbi u Fiorentini, a 2015. se vratio u Englesku, u Aston Villu, u kojoj je prošlog ljeta završio karijeru.

Kad je stigao u Fiorentinu, iste je sezone na posudbi iz Chelseaja bio tada još neafirmirani Mo Salah.

"Nakon prvog zajedničkog treninga sam pomislio kako će taj tip postati zvijezda. Ali iznenadilo me koliko je golova zabio. Znao sam da zna driblati i praviti budale od ljudi, ali nisam znao da će zabiti toliko golova. No od prvog dana sam znao da će biti vrhunski igrač", rekao je Richards.

Pročitajte više