Bivši vratar Zvezde debitirao za Neftchi: "Nadao sam se Partizanu, ali protiv Dinama imamo šanse"

ZAGREBAČKI Dinamo priprema se za novi europski izazov protiv azrebajdžanskog prvaka Neftchija u kvalifikacijama za Ligu prvaka, nakon što ih je prije četiri godine dobro namučio Khazar.

> Dinamu mina koju je htio izbjeći: Naftaši gazde koji je križanac Mamića i Tončija Vrdoljaka

> Iz Neftchija poručuju: Dinamo nas se boji

> Vida: Imamo realne šanse za ulazak u Ligu prvaka

> Mamić: Ako ne prođemo Neftchi, to će biti moj kraj
 

Trener Dinama Kruno Jurčić i prije ždrijeba rekao je kako bi volio izbjeći takvog protivnika, a onda je priznao kako im neće biti lako. Čak je i izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, kako je sam priznao, zadrhtao na pomisao igranja protiv Neftchija.

Za "naftaše" od ovog ljeta brani i srpski vratar Saša Stamenković koji je stigao iz Crvene Zvezde gdje je pretprošle sezone bio najbolji golman lige. Za Neftchi je debitirao na današnjoj prijateljskoj utakmici protiv Metalurga iz Zaporožja, posljednjeplasirane momčadi tek završenog ukrajinskog prvenstva.

"Želio sam da igramo negdje bliže, potajno sam se nadao da ćemo izvući klub s prostora bivše Jugoslavije, prvenstveno Partizan ili Dinamo. Ždrijeb je htio da budu Zagrepčani koji su imali puno uspjeha u Europi posljednjih godina. Nismo bez šansi, uvjerio sam se da imamo dobru ekipu. Pobjednik će se znati tek nakon 180 minuta", kazao je Stamenković, prenosi srpski "Žurnal".

Dinamov skorašnji protivnik slavio je protiv Metalurga s 3:0 golovima Abdullayeva, Flavignoa i Denisa Silve. Azerbejdžanci se za novu sezonu pripremaju u Turskoj.

Pročitajte više