DINAMO U LIGI PRVAKA

Bjelica: Ako smo Benficu ostavili na jednoj prilici, možemo i Atalantu

Foto: Index

DINAMO u srijedu, od 21 sat, igra protiv Atalante na Maksimiru utakmicu prvog kola grupne faze Lige prvaka.

Hrvatski prvak je u skupini C još sa Šahtarom i Manchester Cityjem koji će u isto vrijeme igrati u Ukrajini. 

Na konferenciji za novinare pojavili su se trener Nenad Bjelica i napadač Bruno Petković. Obojica imaju iskustva s Talijanima. Bjelica je u sezoni 2014/15. vodio Speziju, a Petković od 2013. do 2018. igrao za Cataniju, Varese, Reggianu, Virtus Entellu, Trapani, Bolognu i Veronu.

"Dobro smo proučili Atalantu i gledali ih na nekoliko utakmica u Italiji. Međutim, bez zalaganja i želje mojih igrača uzalud nam je svaka analiza. Ipak, vjerujem da su moji igrači spremni i da ćemo to sutra demonstrirati na terenu", započeo je Bjelica. 

"Pružit ćemo sve od sebe sutra i idemo po tri boda. Očekujemo i od navijača da nam pruže veliku podršku, a igrači da daju maksimum na terenu". 

"Ako smo prošle sezone ostavili Benficu na jednoj prilici, onda možemo i Atalantu", uvjerava strateg Dinama. 

Bjelica: Iličić je najopasniji 

Od koga dolazi najveća opasnost?

"Pa mislim da je to Iličić, koji je jako opasan, ima odličan udarac i dobar pas. Tu su i Gomez, Pašalić i još neki igrači na koje moramo obratiti pozornost". 

Hoće li igrati Olmo od prve minute sutra, zanimalo je talijanske novinare.

"Vrlo vjerojatno", odgovorio je Bjelica na talijanskom jeziku.

"Olmo je s razlogom pošteđen u prvenstvenim utakmicama, želio sam ga spremiti za Ligu prvaka, a uz to sam htio i rotirati više igrača". 

Petković: Vidjet ćete drugog Petkovića od onoga u Italiji

"Iskreno, pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu. Mislim da je primarna zadaća stručnog stožera bila zadržati nas čvrsto na zemlji i uspjeli su. Očekujem da svi pružimo sve od sebe sutra", započeo je Petković, pa odgovorio na pitanje talijanskih novinara o iskustvu u njihovom nogometu.

"Stekao sam puno iskustva. Velika je razlika kad imaš podršku i najbolje uvjete za igranje nogometa. Ne tražim isprike i alibije jer je to dio prošlosti. Vidjet ćete sutra drugog Petkovića od onoga u Italiji", poručio je Petković. 

"Motiv je ogroman. Sigurno nema igrača koji sutra neće dati 150 posto. No,od kad sam stigao u Dinamo, slušao sam o barem 10 utakmica života. Stojimo čvrsto nogama na zemlji i slušamo stručni stožer. Želimo jednostavne stvari raditi perfektno".

"Rezultati i moj napredak kroz godinu dana govori više nego da ja komentiram trenera. Koncentriramo se na utakmicu, sve ostalo nam je trenutno nebitno", poručio je Petković. 

Dinamo u dobroj europskoj seriji dočekuje Atalantu. Modri su samo jednom izgubili (prošlog ljeta od Young Boysa 1:2) u posljednjih 12 utakmica, uz sedam pobjeda i četiri remija. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više