DINAMO - SABURTALO. UTORAK OD 20:00

Bjelica: Dani Olmo je u kadru Dinama, dobit će minute

Foto: Pixsell / Hina

DINAMO će sutra otvoriti europsku sezonu na Maksimiru i braniti prednost od 2:0 protiv gruzijskog Saburtala u 2. pretkolu Lige prvaka (20 sati).

Susret će se igrati u tišini, pred praznim tribinama, jer Dinamo odrađuje kaznu iz prošle sezone zbog upotrebe pirotehnike, blokiranih stepenica i rasističkog ponašanja dijela navijača tijekom utakmice s Benficom.

Nenada Bjelicu na posljednjem druženju s novinarima prije sutrašnje utakmice odmah je dočekalo pitanje hoće li Dani Olmo biti u kadru.

"Da, bit će u kadru, vidjet ćemo koliko, ovisi o utakmici. Planiramo igračima koji su imali duži odmor dati minutažu, ali vidjet ćemo kako će odvijati stvari na terenu", rekao je Bjelica.

Oko Olma se priprema transfer koji bi trebao srušiti Dinamove rekorde. U hiperprodukciji informacija, posljednje što iz kluba doznajemo jest da konkretnih pomaka nema. Dinamo gura priču da se bori za Olma protiv najvećih klubova Europe te da mu je ponudio bianco ugovor. Za stol bi očigledno trebali sjesti nakon europske utakmice protiv Saburtala.

"Od prve minute samo ozbiljno" 

"Spremni smo i puni samopouzdanja za utakmicu", skrenuo je temu Bjelica. 

"U kadru imam više od 20 igrača spremnih za utakmicu, to su "slatke brige". Za to su krivci moji igrači, svi koji su dosad igrali ispunili su moja očekivanja. Imali smo atipične pripreme, priključivali smo igrače u pet, šest različitih termina i trebali smo dobro koordinirati njihov individualni rad. Spremni smo, ali moramo uvijek od prve do zadnje minute biti apsolutno usredotočeni i ozbiljni. Saburtalo je dobra momčad, a ako im damo prostor, oni će ga iskoristiti", rekao je trener Dinama,

O sjajnoj atmosferi u momčadi govorio je Dinamov branič Dino Perić, žalostan što neće biti atmosfere na tribinama.

"U prve četiri utakmice ove sezone upisali smo sve četiri pobjede i atmosfera mora biti odlična. Jedva čekamo utakmicu. Saburtalo je pokazao da je dobra momčad, nemaju pritisak rezultata i sigurno dolaze tražiti prolaz, neće se predati. Čeka nas dobra, teška utakmica, ali vjerujemo u sebe. Odlično smo ušli u sezonu i idemo nastaviti pozitivan niz. Jako smo žalosni što neće biti publike i atmosfere na tribinama, mi ćemo ipak biti nabrijani", poručio je Perić. 

Pročitajte više