HNL

Bjelica: Gorica je ozbiljna momčad i ima tri vrhunska igrača

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

PET utakmica u 17 dana odigrao je Dinamo. Hrvatski prvak ostvario je svih pet pobjeda, uz 12 postignutih golova i niti jedan primljeni. Od toga je dva susreta na startu Prve HNL riješio pobjedama nad Lokomotivom (3:0) i Slaven Belupom (0:3), a u petak od 20 sati na Maksimiru igra treće kolo protiv Gorice.

Do sada je Dinamo sva četiri puta bio bolji od Gorice u prvenstvu, a taj dvoboj ga čeka samo nekoliko dana uoči trećeg pretkola Lige prvaka i Ferencvaroša. No, Nenad Bjelica i momčad samo razmišljaju o Gorici.

"Jako mi je drago da je moj kolega Jakirović napravio jednu dobru momčad u jednoj tako dobroj sredini. Vidim da ove sezone nastavljaju isto gdje su stali prošle sezone. Nadam se da će moji igrači imati snage suprotstaviti se tako ozbiljnoj momčadi", rekao je Bjelica.

Trener Dinama objasnio je odakle prije najveća opasnost iz redova Gorice.

"Strašno su dobri u tranziciji, imaju igrače koji svojom kvalitetom mogu riješiti utakmicu. Konkretno mislim na Lovrića, Zwolinskog, Ndiayea i Miyu. To su sve kvalitetni igrači koji su u HNL-u stvarno "top of the top" ili vrh vrhova. Ipak, vjerujem da će oni igrači koji za nas istrče na terne biti bolji i da ćemo pobijediti", naglasio je.

Nakon dva odigrana kola Dinamo ima maksimalnih šest bodova, kao i Rijeka te Hajduk. Na drugoj strani, Gorica drži četvrto mjesto s četiri boda iz dvije utakmice. 

Pročitajte više