DINAMO U LIGI PRVAKA

Bjelica je već jednom rušio Guardiolu kad nitko nije mislio da može

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

NENAD Bjelica ove će se sezone prvi put kao trener suprotstaviti Pepu Guardioli. Ždrijeb Lige prvaka spojio je Dinamo s Manchester Cityjem u skupini C.

Aktualni hrvatski prvak protiv engleskog će igrati 1. listopada na Etihadu, a 11. prosinca u posljednjem kolu utakmica u skupini City će doći na Maksimir.

Međutim, ovo nije prvi put da se treneri susreću. Snage su odmjerili kao igrači 1995. godine u predzadnjem kolu španjolskog prvenstva, a sadašnji Dinamov trener golčinom je srušio slavnu Cruyffovu Barcelonu na Camp Nouu. Ne treba ni naglašavati, nitko nije mislio da Albacete može iznenaditi moćnu Barcelonu u tom susretu.

Veliki Bjeličin trijumf

Sastav legendarnog Johana Cruyffa nastupio je s Carlesom Busquetsom na golu, Sergijem Barjuanom, Albertom Ferrerom, Ronaldom Koemanom i Miguelom Angelom Nadalom u obrani, Joseom Marijom Bakerom, Jordijem Cruyffom, Rogerom Garcijom, Xabierom Eskurzom i Pepom Guardiolom u vezi te Hristom Stoičkovim u napadu.

Za Bjeličin Albacete igrali su Molina na golu, Coco, Denia, Fradera Serrat, Lopez i Tomas u obrani, Bjelica, Sala, Salvador i Zalazar u vezi te Ivailo Andonov u napadu, a s klupe ih je vodio Benito Floro.

Jedini gol na susretu postignut je u 30. minuti, a zabio ga je upravo Bjelica. Vezni red Barcelone prodao je loptu na sredini terena, Bjelica je probio lijevu stranu i zabio pored oca današnjeg Barceloninog kapetana Sergija Busquetsa. Guardiola je odigrao lošu utakmicu, a Cruyff ga je u 65. minuti izvadio iz igre i zamijenio Guillermom Amorom.

Pročitajte više