hnl

Bjelica je već počeo mijenjati Osijek, ovo je plan kako napasti Dinamo

Foto: Pixell

DOLAZAK Nenada Bjelice na klupu Osijeka pokazao se kao pun pogodak. Slavonci su jako loše počeli sezonu, u prva tri kola skupili su samo bod, a onda je stigao bivši trener Modrih i stvari su se počele mijenjati.

Osvajač Kupa Rijeka je otišla s Gradskog vrta s tri gola u mreži, a u prošlom kolu Osijek je u gostima slomio i neugodni Varaždin. Konture momčadi kakvu bi Bjelica volio se naziru, a utakmica protiv Basela pokazuje da će legenda kluba imati još puno posla kako bi stvorio momčad po svom guštu.

 

''Očekivali smo tvrdu utakmicu jer Varaždin je, izuzev prvog kola, kada je protiv Gorice primio pet pogodaka, a i tada je velika većina postignuta u samom finišu utakmice, momčad koja teško prima golove. Na ovom će stadionu mnogi slomiti zube, a mi smo na njega došli nakon napornog susreta protiv Basela. Zato sam zadovoljan i minimalnom pobjedom, posebno što suparniku nismo dopustili ni jednu veću priliku. Angažman, zalaganje i koncentracija bili su na zavidnoj razni, a kada god bude tako, s nama će svaki suparnik opasno živjeti. Osijek je klub koji mora imati imperativ pobjede u svakoj utakmici bez obzira na to tko stajao s druge strane i ja ću na tome uvijek inzistirati'', kazao je Bjelica nakon pobjede protiv Varaždina.

Kod Bjelice popusta nema nikome, sjetite se kako je prolazio Petković u Dinamu 

Bjelica je u klub donio nešto čega nije bilo prije, a to je stav da popusta nema prema nikome. Igrači se moraju prilagoditi ili ih neće biti. Podsjetimo, kad je bio u Dinamu Bjelica je znao zbog lošeg pristupa na treninzima ili utakmicama na klupi ostaviti Petkovića i još neke druge zvijezde. Nije ga bilo briga što je Petković u tom trenutku bio starter hrvatske reprezentacije. Osnovni postulat Bjeličine filozofije je da nitko nije nedodirljiv i da je svaki trening i svaka utakmica novo dokazivanje.

Mierez se pokazao kao pojačanje, ali Bjelica ima i druge planove 

Momčad Osijeka je to prihvatila i zato vidimo pomak u igri, posebice voljnom momentu i pristupu. Bjelica je također odmah javno kazao da će raditi na dovođenju nekih igrača kako bi mu kadar bio dovoljno jak da može čak krenuti i u lov na Dinamo. Ramon Mierez se pokazao velikim dobitkom. Protiv Rijeke je zabio u debiju, u utakmici s Baselom pokazao je kakvu udarčinu ima i skoro je zabio za izjednačenje, a Varaždince je dobio gotovo sam. No, tu nije kraj dolascima i odlascima s Gradskog vrta.

Podsjetimo, prijelazni rok završava 25. listopada, Bjelica ima dovoljno vremena za dodatno pojačati momčad.

Osijek je ostao bez Mirka Marića kojeg je prodao Monzi za 4,5 milijuna eura. Otkupljen je ugovor Igora Silve od Olympiakosa te Merveila Ndockyta od Getafea, no to nije kraj dolascima u Gradski vrt.

"Pojačat ćemo se sigurno s dva igrača. Sad nam se vraćaju Ndockyt i Lopa bez kojih smo malo limitirani u kreaciji i na krilnim pozicijama. Planiramo dovesti jednog veznog igrača i još jedno krilo", rekao je Bjelica nakon utakmice s Baselom.

Zasad je doveo Marija Jurčevića i Josea Antonija Cara, a svaki dan se čeka dolazak odličnog Slovenca Damjana Bohara, koji bi trebao biti pravo pojačanje za Osijek. Bjelica ni tu ne namjerava stati. Klub je likvidan, novca ima, a Bjelica ionako nikad nije inzistirao na skupocjenim igračima. Od Dinama je napravio respektabilni europski klub s igračima koje je doveo praktički iz anonimnosti.

Želi zadnjeg pravog veznog, a Brazilac je na čekanju 

Navodno Bjelica želi vrhunskog zadnjeg veznog, a Glas Slavonije spominje da su na radaru neki igrači iz Italije, Belgije i Portugala. Također, isti  izvor spominje brazilskog krilnog napadača Claytona (24) koji je svojevremeno bio velika nada brazilskog nogometa, no niz loših i problemi u koje je upao usporili su mu karijeru, Brazilac je besplatan igrač, kao slobodan igrač stigao bi u Osijek, no Bjelica se još nije izjasnio. Ima vremena.

Što se tiče odlazaka, za kapetana i povremenog reprezentativca zainteresirana je poljska Legija, a najviše prosaca stoji u redu za Antu Majstorovića. Pisali smo već kako ga Dinamo želi, ali osječkog stopera rado bi doveli i belgijski Anderlecht te njemački Hoffenheim. Bjelica je po dolasku u Osijek stopirao transfer Majstorovića u Dinamu, no sad kad su stigle nove ponude možda se i predomisli, ali teško je za povjerovati da će pustiti oba udarna stopera.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više