Bjelica s dvije velike dvojbe ide u Bruxelles po pobjedu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

STRUČNI stožer i igrači Dinama otputovali su u srijedu 3. listopada u Bruxelles gdje ih dan kasnije od 18:55 na stadionu Constant Vanden Stock očekuje utakmica 2. kola UEFA Europa lige protiv Anderlechta.

''Očekujemo tešku utakmicu, ali idemo svakako po pobjedu. Analizirali smo Anderlecht, imamo još vremena za pripremu i bit ćemo spremni. Čitali smo o krizi kluba, ali na nama je da odigramo što bolje i donesemo u Zagreb tri boda'', uoči puta rekao je Ivan Šunjić, a na svog se kolegu nadovezao i vratar Dominik Livaković:

''Anderlecht je dobar klub, ali idemo puni optimizma u Belgiju. Nadamo se da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom. Igramo dobar nogomet i vjerujemo u sebe. Moramo svakako biti na sto posto, a stanje u ekipi je pozitivno.''

Trener Dinama Nenad Bjelica pred put u glavni grad Belgije rekao je da nije zadovoljan s posljednja dva nastupa svoje momčadi (protiv Sloge u kupu i Hajduka u prvenstvu), ali da u Belgiju Dinamo ide s optimizmom i vjerom u pobjedu i tri boda koja bi Modre sasvim približila toliko sanjanom europskom proljeću.

E sad, kakvu će momčad na teren izvesti Bjelica?

Bjeličin postulat je da će mu uvijek igrati samo oni najspremniji i, shodno tome, trener Dinama ima dvije dvojbe - Arijan Ademi i mario Gavranović.

Kapetan Dinama se za vrijeme utakmice s Young Boysima ozlijedio, igru je napustio nakon pola sata i do danas je skupio pedesetak minuta u prvenstvu i 90 minuta u kupu protiv Sloge. Bjelica će Ademija vrlo vjerojatno ostaviti na klupi i u igru ga uvesti kasnije, a od prve minute bi trebali zaigrati Šunjić i Gojak.

Druga se dvojba zove Mario Gavranović. Švicarac je nakon poljudskog derbija osjetio bol u aduktoru i za očekivati je da trener Modrih neće riskirati te će u vrhu napada zaigrati ili Budimir ili Petković.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više