Dinamo ostao bez dvojice bitnih igrača za utakmicu sezone: "To mi nije problem"

Dinamo ostao bez dvojice bitnih igrača za utakmicu sezone: "To mi nije problem"
Foto: Hina

U ČETVRTAK od 21 sat u prvom kolu Europa lige na Maksimir stiže Fenerbahče. Utakmicu su najavili trener Dinama Nenad Bjelica i veznjak Ivan Šunjić.

"Odlučio sam tko će igrati utakmicu", odmah je poručio Bjelica, ali nije htio otkriti hoće li na gol Livaković ili Zagorac.

"Imam dva golmana vrhunske kvalitete. Oba naša golmana pokazali su veliku kvalitetu ove sezone i neposredno pred utakmicu ću odlučiti tko će braniti."

Fenerbahče?

"Radi se o vrhunskoj momčadi, s vrhunskim nogometašima, trenerom i vrhunskom tradicijom. Možda nisu imali perfektan početak sezone u turskom prvenstvu, ali to ne znači da nisu vrhunska momčad."

Dinamo na Fenerbahče ide bez Leovca i Ademija.

"Oni neće biti spremni za utakmicu, nećemo riskirati s njima jer nisu sto posto spremni. Za mene to nije problem, iz razloga što kad god je Šunjić zamijenio Ademija, odigrao je na vrhunskom nivou, odigrat će i sutra veliku utakmicu."

Je li ovo Bjelici najveća utakmica karijere?

"Najvažnija utakmica karijere bila mi je protiv Young Boysa, sada je to protiv Fenerbahčea. Međutim, pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu. Sutra imamo sastanak, ručak, poslijepodnevni odmor i utakmicu navečer. I ja kao trener i Ivan kao igrač vjerujemo da ćemo imati još većih utakmica u našim karijerama."

Može li Dinamo konačno dočekati proljeće u Europi?

"Nismo još napravili ni prvi korak, sutra želimo napraviti taj prvi korak i osvojiti tri boda, ali ni ta tri boda neće biti dovoljna. Imamo dobru momčad, koja je kompaktna, gladna uspjeha, s puno mladih igrača i iskusnih koji ih vode. Imamo i dobru atmosferu u gradu i odličnu u klubu. To su sve preduvjeti za proljeće u europskim natjecanjima. Ali moramo napraviti prvi korak, osvojiti tri boda."

Šunjić: Najveća utakmica karijere

Za Šunjića je ovo najveća utakmica karijere.

"Da, sigurno je ovo najveća utakmica moje karijere. Spreman sam, nemam treme i jedva čekam da počne. Čuli smo da je zanimanje za utakmicu veliko, to je veliki motiv i dodatni impuls za nas. Pun Maksimir nas sve zajedno veseli."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara