HNL

Bjelica suspendiran mjesec dana, propušta derbi s Hajdukom

Foto: Pixsell

DISCIPLINSKI sudac prve HNL-a Alan Klakočar odlučio je suspendirati Nenada Bjelicu na mjesec dana zbog vrijeđanja suca utakmice Osijeka i Dinama (1:0). Tada je Osijek slavio iz jedanaesterca, a Dinamo dobio dva crvena kartona.

> Bjelica je gospodin iz Mamićeve škole

To znači da Dinamov trener neće voditi domaće utakmice protiv Intera, Rijeke i Istre 1961, te gostujuće protiv Hajduka i Varaždina. Dinamo u nedjelju dočekuje Inter, zatim na Maksimir stiže i Rijeka, a onda 4. ožujka gostuje na Poljudu. Hrvatskog prvaka vodit će Rene Poms i Nino Bule.

U zapisniku je navedeno da je Bjelica sucu Zebecu rekao: "Pi*ka vam materina, je*em vam mater na vašem suđenju! Prepali ste se domaćina, zato tako i sudite." Isključen je, prvi put u 59 utakmica na klupi Dinama u hrvatskom prvenstvu. Dobio je i 2000 kuna kazne. Nakon utakmice na konferenciji za novinare ljutit je odbijao odgovarati na pitanja. "Što da vam pričam kad sve znate? Ajde, brate mili", poručio je novinarima na odlasku s presice.

Trener Gorice Sergej Jakirović u prosincu je kažnjen s mjesec dana suspenzije jer je sucu kazao: "Smeće jedno, uništio si prošlu utakmicu, sad ćeš i ovu" pa je Bjelica dobio identičnu kaznu od Klakočara.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više