Blanka Vlašić: Rekord će doći sam od sebe, ne opterećujem se



SLJEDEĆEG vikenda u Dohi je na rasporedu dvoranski SP u atletici, a organizatori su prije početka razgovarali s najvećim zvijezdama. U ženskoj konkurenciji to je Blanka Vlašić i višestruka rušiteljica rekorda u skoku s motkom Jelena Isinbajeva.

Dvije ikone današnje atletike susrele su se u Dohi i srdačno se pozdravile, nakon čega su odgovarale na novinarska pitanja. IAAF je Blanku predstavio kao atletičarku pred kojom je najveći pritisak zbog očekivanja svjetskog rekorda. Na svakom kutu je upitkuju o tom dostignuću, a autor teksta savjetovao je Blanki jedinstveni odgovor na to pitanje, koji bi glasio: "Vidite li kuglu za gatanje u mojoj sportskoj torbi?"

"Sve je moguće, ali se ne opterećujem"

Od Blanke se zaista puno očekuje u Dohi, ove sezone postigla je tri najbolja skoka, a njenih pet skokova je među prvih šest. Osobnim rekordom od 206 cm u dvorani, ostvarenim u Arnstadtu, poravnala se na trećem mjestu najboljih skakačica u povijesti.

Novinari su na novinskoj konferenciji stekli dojam da je Blanka umorna od pitanja o rekordu, no naglašavaju kako to ne znači da je odustala od tog izazova.

"Sve je moguće. Ne želim si nametati pritisak, svako novo natjecanje je prilika za novu visinu. Nije bitno kako ste skakali u prošlosti. Rekord će doći sam od sebe, nisam sigurna hoće li to biti ovdje jer ne mogu gledati u budućnost", rekla je Blanka.


"Ja sam samopouzdana, mislim da to mogu ostvariti. Ako nemate vjere, ima li smisla uopće baviti se ovim sportom?", upitala se najbolja svjetska skakačica u vis.

Isinbajeva: Poraz na SP-u u Berlinu je motivirajuć, pomaže kad sam "presamopouzdana"

Najbolja ruska atletičarka Jelena Isinbajeva saslušala je Blanku, pa pričala o svojim ambicijama. Rekla je kako na poraz od Rogowske u Berlinu na SP-u na otvorenom gleda kao na izazov. U posljednjoj godini približile su joj se brazilska skakačica Fabiana Murer i Poljakinja Anna Rogowska.



"Prošlog ljeta dobila sam lijepu lekciju, čuvam je u sjećanju i koristim kad postanem pretjerano samopouzdana", rekla je Ruskinja, pa ohrabrila svoje navijače.

"Trenutno sam u najboljoj mogućoj formi, dvaput sam preskočila 4,85 metara. Drago mi je da su protivnice napredovale jer je to dobro za natjecanje. No one će postati moji istinski rivali tek kad preskoče pet metara". Isinbajeva je samo u dvorani rušila svjetski rekord 11 puta te on trenutno glasi 5,06 metara, s velikih natjecanja ima čak 12 zlatnih medalja.

"Moj cilj ovdje je ponovno srušiti svjetski rekord. Prvi put sam u Dohi, gladna sam uspjeha i želim natjecanje učiniti nezaboravnim", završila je Isinbajeva. Dvije dive atletike privukle su najveću pozornost novinara, gotovo više nego zvijezde u muškoj konkurenciji.

Blanka će svoj prvi skok imati u petak u 9 i 30 po katarskom vremenu, kad su na rasporedu kvalifikacije skakačica u vis.

Pročitajte više