Blatter: Australija neće biti domaćin SP 2018. godine

PREDSJEDNIK Fife Sepp Blatter najavio je kako će se u svjetskoj nogometnoj organizaciji ubrzo dogoditi nove promjene, a vezane su uz objavu domaćinstva Svjetskih prvenstava.

Naime, Blatter je najavio kako bi u ekonomskom smislu bilo bolje da se istovremeno donese odluka o domaćinima Svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

"Svjetsko nogometno prvenstvo je najveći sportski događaj. Imamo jasne pokazatelje kako je televizijski SP u Njemačkoj bilo gledanije od Olimpijskih igara u Ateni dvije godine ranije. Zbog toga bi bilo dobro, za buduće organizatore, da se što prije znaju domaćini", rekao je Blatter.

"S obzirom da je SP 2010. godine u Južnoafričkoj republici, a četiri godine kasnije je u Brazilu, bilo bi loše da i 2018. godinu dodijelimo zemlji na južnoj polutci. Dakle, Australija bi otpala za 2018. godine, ali ulazi u konkurenciju za prvenstvo četiri godine poslije", rekao je Blatter.

Dosadašnji kandidati za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. godine su Engleska, Španjolska, Rusija, Nizozemska, Katar, Kina, Japan, SAD i Australija. 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više