Blaževiću i Bašiću kondicijski treneri nisu potrebni

´CILJ Međunarodnoga znanstvenostručnog skupa, koji će se pod nazivom Kondicijska priprema sportaša održati 21. i 22. veljače u Kongresnoj dvorani Zagrebačkoga velesajma, jest sučeliti jezik teorije i prakse u jednako razumljiv izričaj´, rekao je jedan od organizatora skupa prof. dr. Dragan Milanović.

Po njegovim riječima 200 znanstvenika i stručnjaka iz zemlje i inozemstva nastojat će izgraditi most razumijevanja između kabineta i sportskih terena i iznaći mogućnosti unapređivanja i oplemenjivanja ovoga značajnog segmenta u pripremi sportaša.

Uz domaće znanstvenike Milanovića, Bartolucia, Findaka, Vuletu, Jukića i druge izlaganje je najavio i svjetski poznati Bugarin Cvetan Željaskov, čije se predavanje našlo među odabranim radovima, koji su ukoričeni u zbornik od čak 580 stranica.

Osobitu pozornost zasigurno će privući iznošenje iskustava brojnih stručnjaka i sportaša, a Dinamov trener Miroslav Ćiro Blažević i trener zlatnih rukometaša Mirko Bašić pokušati objasniti zašto u pripremama nikad nisu koristili znanja kondicijskih trenera. Zanimljivo će biti čuti i vidjeti hoće li im potpora ili oporba biti izbornik košarkaša Neven Spahija, bivši vaterpolski izbornik Duško Antunović, doskorašnji izbornik iranskih nogometaša Branko Ivanković, pa Mirko CroCop Filipović, Gordan Kožulj, Nataša Vezmar, Dubravko Šimenc, Ivica Olić i Renato Sulić.

Pročitajte više