LEGENDE ZA SLAVKA IŠTVANIĆA

Boban dignuo Cibonu na noge, s dinamovcima zapjevao "Kako je dobro"

Foto: Index

BILA je ovo jedna od posebnijih večeri novije Dinamove povijesti. Svakako najemotivnija. Noć kad su dinamovci pokazali ogromno srce.

U sjajnoj atmosferi pred više od dvije tisuće gledatelja u Draženovoj dvorani je odigrana humanitarna utakmica između ekipa "Dinamo 90-ih" i "Nogometne ikone HNL-a" s koje sav prihod od ulaznica odlazi za pomoć u liječenju sinu legendarnog Dinamovog kapetana Slavka Ištvanića koji boluje od cerebralne paralize.

Ovom utakmicom članovi Dinama okupljeni u Udrugu ''Dinamo to smo mi'' obilježili su 29. godišnjicu nikad odigrane utakmice Dinama i Zvezde 13. 5. 1990. godine, ali i iskoristili priliku kako bi humanitarnom akcijom "Dinamovci za Dinamovca” pomogli legendarnom Ištvaniću koji je od 1983. do 1995. godine sakupio 527 nastupa u modrom dresu.

Utakmica je završila pobjedom legendi Dinama 4:3, ali to ionako večeras nije bilo bitno. Bitan je bio Slavko Ištvanić.

>"Tuđman mi je zabranio transfer, Mamić me stoput izvarao, ali Boysi su uz mene"

>Dinamo mi je bio važniji od obitelji. Pokopao sam oca i otišao igrati utakmicu

>Navijači Dinama organiziraju spektakl za najvećeg dinamovca: Boban vodi legende

Pogledajte atmosferu iz Cibone:

Ištvanić je bio kapetan Dinama, a odigrao je više od 500 utakmica. Legendarni kapetan proživio je mnoge obiteljske tragedije, sin mu boluje od cerebralne paralize i glavni je njegov motiv i smisao. Nakon karijere u Dinamu, Ištvanić je kratko igrao u Segesti, Novalji, Sesvetama i konačno u Dugom Selu. Oprostio se 2002. godine, počeo s trenerskim poslom u Radniku, no ubrzo je klub iz Sesveta postao Dinamova filijala, a za Ištvanića tu nije bilo mjesta. Tako je završio njegov nogometni poziv i povukao se daleko od kluba u kojem je proveo život. 

U Cibonu nitko od predstavnika Dinama nije došao, a oko dvije ljudi dočekalo je ikone na parketu. Svi su se htjeli fotografirati s bivšim nogometašima, a hrvatski izbornik Zlatko Dalić imao je najviše upita za selfie. Veliki aplauz dobio je i Zvonimir Boban koji je u jednom trenutku zapjevao s navijačima "Kako je dobro". Na utakmicu je došao i izvršni direktor HNS-a, Marijan Kustić.

Prije početka utakmice održana je minuta šutnje za poginule Bad Blue Boyse u Domovinskom ratu. Simbolično, uoči obljetnice neodigrane utakmice sa Zvezdom na Maksimiru 1990. godine., Boysi su na utakmici skandirali i za Josipa Kužea.

Boban, Stanić, Šimić, Dalić, Vlaović, Šokota, Kozniku, Baturina, Šokota... Sve legenda do legende, ikona do ikone. Svi su oni večeras bili tu za Slavka Ištvanića.

Izjave nakon utakmice:

Pročitajte više