Boćari nastavljaju s pobjedama na SP u Čileu

SVI HRVATSKI boćari koji su nastupili drugog dana Svjetskog juniorskog prvenstva za igrače do 18 godina, koje se od 23. do 27. studenoga održava u čileanskom ljetovalištu Vine del Mar, zabilježili su pobjede.

U disciplini štafetno izbijanje Robert Vivoda i Marko Jerčić su od 57 pokušaja imali 37 pogodaka i postigli četvrti rezultat kvalifikacija i time osigurali plasman među osam najboljih.

Sutra će mladi Riječanin Vivoda i Bračanin Jerčić pokušati izboriti plasman u poluzavršnicu koja će im otvoriti mogućnost borbe za odličja.


U nadmetanju pojedinaca Roberto Iskra iz Poreča je nakon tijesne pobjede u prvom sa 12:11 nad predstavnikom Kine u drugom kolu je sa 13:8 pobijedio suparnika iz Švicarske i izborio plasman u četvrfinale.

Isto je u disciplini krug uspjelo i Puljaninu Goranu Percanu, koji je je u prvom kolu pobijedio predstavnika Australije sa 13:11, a u drugom sa 23:14 boćara iz Srbije i Crne Gore.

Bez većih poteškoća plasman među osam najboljih mladih boćara svijeta izborio je i naš par Kristijan Vlah iz Viškova i Goran Percan iz Pule koji su u prvom kolu sa 8:6 savladali protivnike iz Monaka da bi u drugom krugu deklasirali kombinaciju iz Perua sa 13:1.

Pročitajte više