Bogati reprezentativci postali sindikalci i solidarizirali se sa siromašnim igračima iz HNL-a



DARIO ŠIMIĆ i Mario Jurić, ključni ljudi nogometnog sindikata, obišli su reprezentativce u Čatežu, koji su tom prilikom potpisali pristupnice, čime su postali počasni članovi Hrvatske udruge "Nogometni sindikat" i solidarizirali se sa kolegama koji se nalaze u nezavidnoj situaciji.

Predsjednik Šimić tom prilikom je izjavio: "Drago mi je da su igrači koji uistinu nemaju problema financijske prirode, punog srca dali podršku svojim kolegama u 1.HNL i time pokazali kako iskreno suosjećaju s njima. Stavili su se na raspolaganje HUNS-u u borbi za prava i dostojanstvo koje je uvelike narušeno."

Glavni tajnik Mario Jurić je dodao: "Cijela priča oko zaštite igrača diže se na jedan viši nivo. Prije svega naša krovna organizacija FIFPro iznimno je zadovoljna ovakvim razvojem događaja."

Broj članova HUNS-a sada tako prelazi brojku od 350 članova i taj broj će se uskoro popeti i preko 400 jer planiraju posjetiti i ostale klubove koje još nisu posjetili.

HUNS nastavlja sa svojim aktivnostima i dalje. Tako će se u listopadu održati akcija Rozi listopad u kojoj u suradnji s udrugom Sve za nju i Udrugom 1. HNL organiziraju akciju u kojoj će igrači na kopačke staviti roze vezice. Cilj ove akcije je podići razinu svijesti o važnosti pregleda i samopregleda u prevenciji i borbi protiv svih zloćudnih bolesti.

Najavljuju akciju i Daj crveni karton rasizmu, kojom žele reći kako rasizmu nije mjesto na sportskim borilištima. Planiraju s učesnikom afere offside Marijem Čižmekom održati seminar na kojem će svjedočiti o posljedicama namještanja utakmica, kako se afere ovakvog tipa više nikada ne bi ponovile.

Pročitajte više