Bogut: Ukić se želi dokazati, a u Torontu nije imao priliku

CENTAR košarkaške momčadi Milwaukee Bucksa Andrew Bogut (25) govorio je o mogućnostima svog kluba u novoj NBA sezoni. Dotaknuo se i Roka Ukića.

"Prvo i osnovno, mislim da je bolje da u sezonu krenemo sa skromnijim očekivanjima. Iznenadimo li ugodno, tim bolje", rekao je Australac hrvatskog podrijetla u razgovoru za Hoopshype.com.

Ostali ste bez Ramonsa Sessionsa, playmakera koji je potpisao za Minnesotu? Je li Milwaukee izgubio?

"Znam da je dobio odličan ugovor i želim mu svako dobro. Iskreno, obzirom na playmakere koje trenutačno imamo u sastavu, teško bi bilo naći dovoljno minuta za još jednoga, četvrtoga."

Ovog ste ljeta dobili nekoliko pojačanja, i to internacionalnih, Stigli su Delfino i Ukić, kao i Brandon Jennings, rookie s godinom dana europskog školovanja...

"Dobro je to za mene. Ipak sam i ja stranac u NBA ligi. Delfino je igrač koji odlučuje utakmice, zna kako se igra košarka i svakako će nam donijeti čvrstinu u igri. Ukić očigledno nije imao dovoljno prilika igrati u Torontu. Znam da je gladan dokazati kod nas da je potencijal za NBA ligu. Mogu reći da smo jako dobri prijatelji. Vratio se i Ilyasova, s kojim sam igrao tijekom prvih dviju godina ovdje. Kad je došao prvi put u NBA ligu bio je sasvim mlad. I vrlo mršav. Čuo sam da je popravio fizičko stanje, a znam otprije da je maštao o povratku i o novom dokazivanju. Osim toga, njegova je supruga iz Milwaukeeja."

Što kažete na Brendona Jenningsa?

"Trenirao sam s njim nedavno tjedan dana. Vrlo dobro barata loptom, pametan je razigravač i atletski vrlo moćan. Donosi energiju, ali je neiskusan i mlad. Imat će uspona i padova tijekom novačke sezone, ali će jednog dana biti NBA velikan."

Pročitajte više