Boksači s gitarom otputovali u Rio po medalje

Foto: Leonardo Boxing Club

HRVATSKI boksači Filip Hrgović i Hrvoje Sep, kao i njihov trener i izbornik Leonard Pijetraj otputovali su danas ujutro u Rio de Janeiro gdje ih očekuje prvi nastup na Olimpijskim igrama.

Boksači su se odlično pripremali i spremni su za ostvarenje cilja – osvajanja olimpijskih medalja. Ždrijeb boksačkog olimpijskog turnira bit će 4. kolovoza kada će Sep i Hrgović saznati suparnike. Ovisno o ždrijebu, Sepa nastup očekuje već 6. ili 7. kolovoza, a Hrgovića tek nakon 13. kolovoza.

Hrvatski boks na prošlim Igrama u Londonu nije imao predstavnika, baš kao ni na olimpijskoj priredbi 2000. u Sydneyju. Hrvatske boje u boksu na OI branili su Željko Mavrović (Barcelona 1992.), Stipe Drviš (Atlanta 1996.), Marijo Šivolija (2004. i 2008.), Vedran Đipalo (2004.) i Marko Tomasović (2008.), no nijedan od spomenutih nije se uspio okititi medaljom. Najveći domet bio je Drvišev četvrtfinale u Atlanti, prije točno 20 godina.

"Vjerujem da će Filip i Hrvoje i u Rio de Janeiru pokazati da su među najboljima u svijetu. Znam da mogu osvojiti medalje, ali morat će svake sekunde koju provedu u olimpijskom ringu pružiti svoj maksimum. Bilo je teško i mukotrpno plasirati se na OI, a prave bitke tek sad počinju. Zlatne medalje su naš san i naš cilj, no zasad razmišljamo samo o prvim mečevima", izjavio na polasku za Brazil hrvatski izbornik Pijetraj.

U četvrtak navečer po hrvatskom vremenu hrvatski dvojac saznat će imena prvih suparnika. Gotovo je sigurno da će Hrgović dobiti mjesto u osmini finala, što bi značilo da ga od medalje dijele dvije pobjede. U Sepovoj kategoriji u ždrijebu će se naći čak 26 boksača (u Hrgovićevoj samo 18), pa će njegov put prema polufinalu, koji jamči broncu, biti nešto duži.

"Nemam razloga sumnjati u svoje mogućnosti. Zadovoljan sam pripremama i mislim da sam u odličnoj formi. Na posljednjim dvama natjecanjima, Europskom prvenstvu u Bugarskoj i Svjetskom prvenstvu u Kataru, osvojio sam treće i peto mjesto, a oba puta gubio sam u mečevima protiv prvaka. Dakle, nedostaje mi još samo korak do svjetskog vrha i ja ga želim napraviti u Rio de Janeiru", naglasio je 30-godišnji Hrvoje Sep, hrvatski prvak u poluteškoj kategoriji (-81 kg), te dodao:

"Veselio sam se svečanosti otvaranja na Maracani, ali budući da već 6. ili 7. kolovoza boksam u dvorani Riocentro, morat ću ostati u olimpijskom selu."

Interesantno, u Olimpijsko selo stiže i jedna gitara. Naime, Filip Hrgović u trenucima opuštanja voli zasvirati gitaru, a pridružit će mu se i izbornik Leonard Pijetraj.

Pročitajte više