Bolivija slavi Pabla Escobara

Foto: Hina

PABLO ESCOBAR (da, dobro ste pročitali) bio je jedan od junaka utakmice Bolivije i Ekvadora u 10. kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Escobar je u 4. minuti doveo Boliviju u vodstvo i u 43. zabio za 2:0, no u drugom dijelu Enner Valencia je golovima u 48. i 89. minuti spasio goste i donio Ekvadorcima veliki bod.

Imenjak zloglasnog kolumbijskog gangstera i kralja kokaina je 38-godišnji veznjak bolivijskog kluba The Strongest, a zanimljivo je da s Lukom Modrićem dijeli nadimak "El Pajaro". Za reprezentaciju je nastupao povremeno do 2009., zatim ga dvije godine nije bilo u kadru, a 2015. se vratio nakon nove trogodišnje pauze. U rujnu je zaigrao za Boliviju prvi put nakon godine dana, a u 20 nastupa upisao je četiri gola.

Istim rezultatom 2:2 završio je i susret Kolumbije i Urugvaja. Aguilar je doveo Kolumbijce u vodstvo, Rodriguez je izjednačio u 27. minuti, a Luis Suarez nastavio sa sjajnom formom i u 73. zabio za preokret na 1:2. Ipak, u 84. minuti Mina je donio domaćima 2:2.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više