Bonačić izgubio naslov azijskog prvaka

NOGOMETAŠI Urawa Redsa pobijedili su u uzvratnom dvoboju finala Azijske lige prvaka u Saitami iranski Sepahan 2-0 te ukupnim rezultatom 3-1 osvojili kontinentalni naslov.

Domaće je uvodstvo doveo Yuchiro Nagai u 22. minuti, što je trenera gostiju Luku Bonačića natjeralo na riskantan potez. S klupe je odmah podigao najboljeg igrača i strijelca Mahmouda Karimija, iako ovaj još nije zaliječio ozljedu lista, i u 30. ga minuti gurnuo u igru.

Iranci su potom preuzeli konce igre i kontinuiranim napadima pokušavali izjednačiti. Njihova je dominacija, međutim, otvarala Japancima jako puno prostora u kontranapadima. Yuki Ube u 71. minuti iskoristio je jednu priliku i glavom potvrdio pobjedu pred 60.000 čudesnih navijača na stadionu u Saitami.

"Zadovoljan sam jer smo danas odigrali daleko bolju utakmicu nego u prvom dvoboju u Esfahanu. Kontrolirali smo igru i bili bolja momčad sve do drugog gola, koji nas je demoralizirao". - izjavio je Bonačić nakon utakmice.

Osim velikog slavlja pred fantastičnom publikom i svog prvog naslova azijskih prvaka, Redsi su si ovom pobjedom priskrbili nastup na Svjetskom prvenstvu klubova koje će se početkom prosinca održati u Tokiju.

Rezultat, finale Azijske lige prvaka (ACL):

Urawa Reds – Sepahan 2-0, prva utakmica 1-1 (Nagai 22, Abe 71)

Totalsport

Pročitajte više