Australian Open

Borna Ćorić ispao od 192. igrača svijeta

Foto: Andy Brownbill/Guliver/AP

NAJBOLJE rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić poražen je u drugom kolu Australian Opena. Pobijedio ga je 192. igrač svijeta, Amerikanac Mackenzie McDonald 3:1 (6:4, 6:2, 4:6, 6:4) u setovima. 

Iznenađujući poraz

Ćorić je bio veliki favorit za prolazak u treće kolo, ali Amerikanac je odigrao jako dobar meč. Sredinom prvog seta uspio je oduzeti servis Ćoriću te je tu prednost sačuvao ne dopustivši hrvatskom tenisaču priliku za break. 

Drugi je set McDonald osvojio odličnim otvaranjem. Uzeo je prva tri gema, od toga dva na Bornin servis. Treća je dionica bila napeta, Ćorić je uspio obraniti break-loptu koja bi Amerikancu omogućila da servira za meč, a potom je sam ostvario break i odveo dvoboj u četvrti set.

Činilo se da bi preokret mogao biti na pomolu, ali u četvrtom setu Ćorić pri rezultatu 2:2 gubi svoj servis. U idućem gemu uzvratio je s dvije break-lopte, ali Amerikanac se uspio obraniti te je do kraja izgubio samo jedan poen na svom servisu.

McDonald je tijekom meča osvojio 13 poena više od Ćorića, a razliku je stvorilo 36 neprisiljenih grešaka hrvatskog tenisača, dok ih je Amerikanac napravio tek 20.

25-godišnjem Mackenzieju McDonaldu ovo je tek drugi put da se plasirao u treće kolo nekog Grand Slama. Prvi mu je put to pošlo za rukom na Wimbledonu 2018. godine.

U idućem kolu protivnik će mu biti Južnoafrikanac Lloyd Harris. 

Pročitajte više