TENIS

Borna Ćorić: Ljubičić me inspirirao, otada sam se nadao da ću biti u momčadi

Foto: Pete Staples/USTA via AP/Guliver

NAJBOLJE rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić nije igrao od Rotterdama, gdje je početkom ožujka stigao do polufinala. 

Prošlog tjedna 24-godišnji je Zagrepčanin na društvenim mrežama odsustvo s ATP Toura objasnio rehabilitacijom desnog ramena koje mu već neko vrijeme smeta te najavio povratak kroz nekoliko tjedana.

Hi everyone, I hope you are all keeping safe and well despite the difficult times. I wanted to provide a short update to...

Posted by Borna Coric on Wednesday, March 24, 2021

U međuvremenu je dao veliki intervju za portal Sportskeeda. U njemu je, između ostalog, govorio o idolima, najvećim željama i olimpijskim planovima.

"Počeo sam igrati sa četiri i pol godine jer su igrali i moj otac i šestogodišnja sestra, vodili su me na treninge pa sam se zainteresirao. Idoli su mi svakako bili Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić. Impresioniralo me gledati kako hrvatska Davis Cup reprezentacija osvaja naslov 2005., to je bio ogroman trenutak za mene kao mladog tenisača i inspiriralo me. Otada sam se nadao da ću jednog dana biti dio te momčadi", rekao je Ćorić za početak.

"Goran i Ivan su mi idoli i učinili su jako puno za tenis u Hrvatskoj. Mislim da je nakon nogometa tenis kod nas najgledaniji sport", dodao je.

Nakon polufinala Rotterdama povukao se s turnira u Dohi i Miamiju. Objasnio je u kakvom je stanju posljednjih tjedana.

"Šteta što sam ozlijeđen jer sam igrao zaista dobro u Rotterdamu, ali ozljede su moguće u tenisu. Nije ništa strašno, moram se odmoriti nekoliko tjedana i siguran sam da ću biti spreman za početak zemljaške sezone."

Na ljeto ga čekaju druge Olimpijske igre. 

"Prije pet godina Igre su mi bile vrlo lijepo iskustvo, uživao sam i sigurno ću se vratiti. Igrat ću u Tokiju, ali ne znam za parove i mješovite parove, o tome još nisam ni sa kim razgovarao", kaže Ćorić.

Pitali su ga koji bi turnir želio osvojiti.

"Zaista bih volio osvojiti Umag jer je to turnir u mojoj domovini. Od velikih turnira izabrao bih Wimbledon ili Roland Garros. Radije bih osvojio Grand Slam turnir nego bio prvi na svijetu."

Ćorić nije želio uspoređivati igranje protiv Đokovića, Federera i Nadala, ali je rekao da je uvijek fantastično igrati protiv tih legendi i da je iz mečeva protiv njih puno naučio.

Kaže da voli društvene mreže jer ga povezuju s fanovima, a na kritike se ne obazire. "Tako je kako je. Ne možeš tu puno učiniti, samo ideš dalje."

Pročitajte više