ATP

Borna Ćorić poslao emotivnu poruku navijačima za kraj razočaravajuće sezone

Foto: EPA

PORAZOM od Fernanda Verdasca u 1. kolu ATP turnira serije Masters 1000 u Parizu Borna Ćorić okončao je turnirski dio sezone.

Bio mu je to četvrti uzastopni poraz na samom početku turnira.

Ćorić je početkom rujna raskinuo suradnju s trenerom Riccardom Piattijem, nakon čega je ušao u svoje prvo i jedino ovogodišnje finale, ali u borbi za naslov u Sankt-Peterburgu zaustavio ga je Danil Medvjedev.

U tjednu nakon toga igrao je četvrtfinale Zhuhaija, a zatim je redom ispadao na startu turnira u Tokiju, Šangaju, Beču i Parizu. Sezonu je završio omjerom 27:21, a na Grand Slamovima mu je najveći domet u 2019. ostalo 4. kolo Australian Opena još s početka godine.

"Godina je bila puna uspona i padova. Nažalost, nisam uspio postići rezultate kakve sam želio i za koje sam naporno radio. Ali ništa me nije držalo kao vaša ljubav, potpora i tople želje. Radujem se idućoj sezoni u kojoj ću se vratiti jači", poručio je Ćorić svojim fanovima današnjom objavom na društvenim mrežama.

Ćorić je 2018. započeo kao 12. tenisač svijeta, a zadržao se u prvih 15 sve do početka ovog mjeseca, kad je ispadanjem u 1. kolu Šangaja izgubio brojne bodove osvojene lanjskim ulaskom u finale. Trenutačno je 25. na ATP ljestvici.

Ipak, sezona za njega još nije gotova jer je najavio da će sudjelovati na prvom izdanju Davis Cupa u novom formatu, koji će se od 18. do 24. studenog održati u Madridu, a na kojem Hrvatska brani naslov prvaka.

Pročitajte više