TENIS

Borna Ćorić raskinuo suradnju s trenerom koji je stvorio Ivana Ljubičića

Foto: EPA

NAJBOLJI hrvatski tenisač nekoliko dana nakon povlačenja s US Opena zbog bolova u leđima objavio je da se rastaje s trenerom Riccardom Piattijem, s kojim je surađivao od prosinca 2017. godine.

Raskinuo je suradnju s cijelim Piattijevim timom, u kojem su još bili fizioterapeut Claudio Zimaglia i kondicijski trener Dalibor Širola. Odluku je objavio podužim statusom na društvenim mrežama.

"Odlučio sam se rastati s teniskim centrom Piatti. Proveli smo neke odlične trenutke zajedno, na terenu i izvan njega.

Zahvalan sam Riccardu na svemu što sam naučio od njega. Želim mu sve najbolje s aktualnim i budućim projektima.

Dalibore, hvala ti na svim zajedničkim treninzima i na tome što si me držao spremnim za sve one mečeve u tri seta.

Claudio, hvala ti što si se brinuo o mome tijelu i što si povremeno bio fotograf na našim putovanjima. Želim vam svima sve najbolje.

Nakon nekoliko dana odmora ponovno ću biti spreman za igru i nadam se da ću snažno završiti sezonu. Hvala svima na potpori koju ste mi slali", napisao je Ćorić.

Piatti je bio trener Ivana Ljubičića punih 15 godina, otkako ga je 1997. preuzeo kao 954. igrača svijeta sve do kraja karijere 2012. godine, a radio je i s Novakom Đokovićem, Milosem Raonicem i Richardom Gasquetom.

Ćorić je s Piattijem podignuo karijeru na višu razinu, a osvojio je 2018. turnir u Halleu pobijedivši u finalu Rogera Federera, kojem je tako prekinuo niz od 20 pobjeda na travi. Federera je pobijedio i u Šangaju na putu do prvog finala turnira serije Masters 1000, a dogurao je i na prag top 10 ATP ljestvice. Trenutačno je na 12. mjestu.

Međutim, ove godine još nije bio u finalu, a na Wimbledonu nije ni nastupio zbog ozljede trbušnog zida. Prošlog je tjedna bez borbe predao Grigoru Dimitrovu meč 2. kola na US Openu zbog bolova u leđima. Da je pobijedio Dimitrova, ždrijeb bi ga vodio na Federera.

Nagađa se da su baš ti problemi s ozljedama glavni razlog rastanka s Piattijevim timom. Ćorić nije otkrio tko će mu biti novi trener s kojim će krenuti u zahtjevnu završnicu sezone u kojoj brani čak 780 bodova.

Pročitajte više