LIGA PRVAKA

BORUSSIA D. - PSG 2:1 Šou Halanda srušio Parižane

Foto: EPA-EFE

BORUSSIA Dortmund pobijedila je kod kuće PSG 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka zahvaljujući golovima čudesnog Erlinga Halanda.

Prvo poluvrijeme bilo je razočaravajuće. Obje ekipe igrale su oprezno, Borussia je bila konkretnija, ali joj je nedostajao zadnji pas, dok je PSG jedini dobar pokušaj u prvom dijelu imao u 11. minuti kada je Neymar gađao malo pored stative iz slobodnjaka.

Drugo poluvrijeme krenulo je na isti način, a od 66. minute napokon smo gledali šou kakav smo očekivali. Prvo je PSG imao najbolju šansu na utakmici kada je Neymar nakon dobre kombinacije izbacio Mbappea u čistu priliku, ali njegov pokušaj obranio je Burki.

Šou čudesnog Norvežanina

Mbappeov promašaj tri minute kasnije kaznio je čudesni Erling Haland. Norvežanin je ponovno pokazao osjećaj za prostor i nos za gol nakon udarca Hakimija, savršeno je pratio loptu koja je prvo završila u bloku i pospremio je u mrežu.

PSG je odgovorio nekoliko napada kasnije, Mbappe se napokon izborio za prostor po desnoj strani, proigrao natrčalog Neymara u sredini koji je lagano pospremio za 1:1. 

Ipak, nevjerojatni Haland odgovara spektakularnom golčinom. Primio je loptu na dvadesetak metara, sjurio se do ruba kaznenog prostora i neobranjivo ljevicom pogodio pod prečku za 2:1. Do kraja susreta PSG je tražio izjednačenje, no domaćini su na kraju izdržali i uzeli pobjedu. Gol u gostima PSG-a mogao bi biti važan u uzvratu jer je sada Francuzima za prolazak dalje dovoljna pobjeda 1:0 u Parizu.

Uzvratna utakmica igra se 11. ožujka.

 

Sastavi:

Borussia Dortmund - Paris Saint - Germain Rezultati uživo

Prije utakmice 

Ovo je najvažnije vrijeme sezone za PSG koji iz godine u godinu dominira u Francuskoj, ali mu fali pravi iskorak u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. Prošle godine Parižani su u ovoj fazi natjecanja ispali od Manchester Uniteda

Francuski prvak je favorit, ali njemačka momčad pokazala je u zadnjih nekoliko sezona da može iznenaditi bilo koju momčad u Ligi prvaka. 

Ovaj susret označava i povratak Thomasa Tuchela, trenera PSG-a, na stadion kluba koji je vodio od 2015. do 2017.

Dolazak PSG-a u Dortmund

Svi najbolji golovi Mbappea u Ligi prvaka ove sezone

Pročitajte više