transferi

Borussia Dortmund želi Marija Mandžukića

Foto: Epa

BORUSSIA je do posljednjeg kola vodila mrtvu utrku s Bayernom u Bundesligi. Momčad iz Dortmunda bila je na vrhu veći dio sezone, imala je golemu prednost, ali ipak nije izdržala. Momčad Nike Kovača prva je prošla ciljnom ravninom i s dva boda prednosti stigla do 29. naslova prvaka Njemačke.

U Dortmundu su razočarani, ali ne i obeshrabreni. Misija kluba je napad na titulu prvaka već sljedeće sezone, a da na Westfalenu misle ozbiljno dokaz je odlična trgovina kluba prije nego što je sezona ljetnog šopinga i počela.

Borussia je već potvrdila tri velika pojačanja. Stigli su Nico Schulz, Thorgan Hazard i Julian Brandt, a nešto ranije je od Barcelone otkupljen i ugovor Paca Alcacera.

Međutim, momčad iz Dortmunda ne misli stati na tome. Bild prenosi da Borussia želi iz Juventusa otkupiti ugovor Marija Mandžukića. Premda je 33-godišnji hrvatski napadač nedavno produljio ugovor sa Starom damom, za očekivati je da Juve ne bi imao ništa protiv prodaje ako dođe zadovoljavajuća ponuda. Naime, ove se sezone u napadu nametnuo mlađahni Moise Kean, a Juventus planira dovesti i Maura Icardija. Tako da bi pozicije u napadu bile popunjene, a novac od prodaje Mandžukića Juventus bi uložio u pojačanja u obrani. Protiv Ajaxa smo vidjeli da je legendarna garda BBC odavno dala najbolje od sebe i da Stara dama, želi li napadati Ligu prvaka, mora dovesti nove igrače.

Bild piše kako je savjetnik Borussije, legendarni Matthias Sammer, zaljubljen u Mandžukića i da baš on nagovara sportskog direktora Dortmunda Michaela Zorca da kupi bivšeg hrvatskog reprezentativca. Sammer je bio direktor u Bayernu u vrijeme kad je Mandžukić igrao u Bavarskoj i dobro zna što Mandžo može donijeti Borussiji, a nije nevažno kazati da je glavni operativac crno-žutih Zorc bivši suigrač Sammera iz zlatnih dana momčadi iz Dortmunda kad su bili prvaci Europe 1997.

Zorc mami Mandžukića obećanjima da će na Westfalenu ponovno biti klasični špic, a ne krilo, s obzirom na to da su Götze i Alcacer drugačiji tipovi napadača.

Mario Mandžukić je u Njemačkoj igrao fantastične role u Wolfsburgu i Bayernu s kojim je 2013. bio prvak Europe, a sad bi se opet mogao vratiti u Bundesligu.

Klub iz Dortmunda nije vičan kupovini igrača u poznim godinama jer uglavnom je on taj koji stvara igrače, ali želi li napasti Bavarce koji su već najavili izgradnju novog i moćnog Bayerna morat će malo promijeniti filozofiju i uložiti neki novac u igrača koji može donijeti iskustvo. A malo je igrača koji to mogu poput Mandžukića.

Pročitajte više