njemački kup

BORUSSIA M. - BAYERN 5:0 Bavarci u najjačem sastavu doživjeli debakl i ispali iz kupa

Foto: EPA-EFE

NOGOMETAŠI Bayerna doživjeli su u šesnaestini finala njemačkoga kupa protiv Borussije Mönchengladbach jedan od najtežih poraza u novijoj povijesti.

Momčad Juliana Nagelsmanna izgubila je 5:0 iako je u goste Borussiji došla u praktički najjačem mogućem sastavu. No, već u 2. minuti Kouadio Kone iskoristio je lošu reakciju gostujuće obrane i zabio za 1:0 da bi u 15. minuti Ramy Bensebaini nakon fantastične akcije domaćina povećao prednost Borussije. Isti igrač je samo šest minuta kasnije realizirao penal za 3:0, a debakl Bayerna nastavio se u drugom poluvremenu.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SJAJAN DRUGI GOL BORUSSIJE

Nevjerojatno je što su gosti napravili kod četvrtog i petoga gola Borussije koje je u 51. i 58. minuti zabio Breel Embolo. Na 4:0 povisio je nakon što su Upamecano i Hernandez gledali jedan drugoga dok je duga lopta išla prema Neueru. Embolo ju je uzeo i snažnim udarcem probio Neuera. Sedam minuta kasnije Davies je očajno dodao horizontalnu loptu na svojoj polovici, presjekao ju je Netz te sjajno proigrao Embola, a ovaj preciznim udarcem zabio za nestvarnih 5:0.

Bavarcima se na kraju smilovao i glavni sudac Thomas Stieler koji ni sekunde nije nadoknadio utakmicu te je kraj svirao s istekom 90. minute. Bayernu je ovo bio najteži poraz u povijesti njemačkoga kupa.

Pročitajte više