Panika u Dortmundu: Götze mora hitno prestati trenirati!

Foto: Getty Images/Guliver Image

NA POČETKU sezone Mario Götze (24) imao je problema s istegnućem mišića, u prosincu mu je stradalo koljeno, a krajem siječnja prvo mu je nastradao aduktor. Nakon toga javili su se problemi s ostalim mišićima.

Borussijini liječnici cijelu sezonu pokušavaju otkriti što se događa s povratnikom iz minhenskog Bayerna i zbog čega je stalno ozlijeđen. Nakon detaljnih pregleda u zadnjih nekoliko tjedana shvatili su da Götzea muče "nepravilnosti u metabolizmu".

"Presretni smo da smo napokon otkrili razlog zašto je Mario stalno ozlijeđen. Uvjeren sam da će ga naši liječnici ubrzo izliječiti te da će nam pomoći do kraja sezone ostvariti velike rezultate", rekao je sportski direktor Michael Zorc.

Ali klupski liječnici nisu na prvu tako optimistični. Dapače, naredili su Thomasu Tüchelu i njegovim pomoćnicima da hitno povuku Götzea sa svih, čak i onih najlaških treninga te da Mario do daljnjega mora mirovati. Nisu rekli koliko će trajati njegov oporavak.

Götze je 2013. otišao iz Dortmunda u Bayern za 33 milijuna eura. Iako je osvojio Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo s Njemačkom, u Münchenu se nije previše naigrao pa se ovog ljeta vratio u Borussiju.

Pročitajte više