Bosanski dijamant Džeko impresionirao engleske skaute

ENGLESKI su mediji u četvrtak oživjeli priču o interesu Arsenea Wengera za Edina Džeku, fantastičnoga 23-godišnjeg napadača Wolfsburga, koji je blistao u dvoboju Lige prvaka na Old Traffordu.

Njemački su nogometni prvaci izgubili na gostovanju kod Manchester Uniteda 2-1, no Džeko je glavom lijepo zabio vodeći gol na utakmici.

Engleski mediji, među kojima također Metro i Sky Sports, objavili su vijest da je Bosanac oduševo Arsenalove skaute koji su gledali utakmicu. No, trener Arsenala Arsene Wenger za Sky Sports službeno je demantirao interes za Džeku.

"Ne, ne tražimo pojačanje u napadu. Imamo pregršt napadača. Eduardo se fino vraća u formu nakon dugotrajne pauze, dok je Nicklas Bendtner produžio ugovor. Dakle, imamo dosta napadača u kadru. "

O svom je najboljem nogometašu nakon utakmice Englezima izjavu dao i trener Wolfsburga Armin Veh.

"Edin je zabio dobar gol, no ne radi se tu samo o golu. Prouzročio je samom igrom u polju velike probleme svojim čuvarima, uglavnom zbog svoje izvrsne tehnike. Kad igra kao što je igrao večeras, uopće ne treba čuditi što budi toliko zanimanje najboljih europskih klubova."

Pročitajte više