BOSANSKI TENK POSTAO "JAVNI ZAHOD" Kolašinac dobio veliki kompliment od BBC-a

Screenshot: Sky Sports

BULDOŽER, Vlak, Tenk... Samo su neki od nadimaka koje je neustrašivi lijevi bek Arsenala i reprezentacije BiH dobio otkako je prije dva mjeseca došao iz Schalkea i apsolutno zaludio Britaniju.

Sead Kolašinac zbog neustrašivosti, žestine, borbenosti, ali i ključnih golova i asistencija postao je heroj navijača Topnika koji ga već sada proglašavaju pojačanjem sezone u Premier League.
 
Ali nisu Goonersi jedini koje je očarao Sejo. Klanja mu se i legenda najvećeg rivala Arsenala, nekadašnji Tottenhamov napadač Garth Crooks. 
 
On nakon svakog vikenda bira momčad kola za BBC, uz obrazloženja pored svakog igrača koji se probio u njegov idealni sastav.
 
Crooks je poznat po osebujnom stilu, a s obzirom na to i status koji uživa BBC, svaka njegova momčad kola se komentira. Jer naravno, Engleska ima "54 milijuna izbornika".
 
A Crooksovih idealnih 11 posljednjeg, petog kola Premier League, izazvali su posebnu pažnju. Ne zbog sastava momčadi, nego pojašnjenja uz Kolašinca.
 
On je opet odlično odigrao važan meč i bio jedan od najboljih igrača Arsenala u velikom derbiju (0:0) protiv prvaka Chelseaja.
 
Crooksa, nogometaša stasalog u grubim 70-ima i 80-ima, dok su nogomet još igrali muškarci, a ne ulickane i tetovirane lutke s društvenih mreža, posebno se dojmila Kolašinčeva čvrstina nakon što ga je sasjekao David Luiz, koji je zbog toga dobio crveni karton.

"Čak i nakon što ga je David Luiz sasjekao, za što je zasluženo isključen, digao se na noge i završio utakmicu. Bilo je jasno da Kolašinca protivnik želi pregaziti, ali on nije izbjegao napad, niti je od toga radio predstavu. U moje vrijeme oba igrača dobila bi standing ovation - Luiz jer je nasrnuo tako žestoko, a Kolašinac zato što je prihvatio izazov. Iako je Arsenalov branič prošao gore, impresivni BiH internacionalac završio je meč i tako izvojevao moralnu pobjedu."
 
Sve ovo je samo zagrijavanje za pravu stvar, Crooksov opis igračeva stasa:
 
"Sead Kolašinac građen je kao jedan od onih javnih zahoda od cigle u sjevernom Londonu koji su izdržavali bombardiranja u Drugom svjetskom ratu." 
 
 

Pročitajte više