Boysi dokazali: Sramota, a ne ponos domovine!

"POZIVAMO vas da svojom brojnošću i urnebesnim, ali istovremeno i dostojanstvenim navijanjem i ponašanjem pokažemo svima koji nas prokazuju isključivo kao huligane, fašiste i sramotu Dinama, Zagreba i Hrvatske da smo upravo suprotno - snaga, ponos i duša ovog kluba, grada i Domovine", tim su riječima navijači Dinama u predvečerje susreta s NEC-om mobilizirali sve ljubitelje modre boje da dođu na stadion i podrže Ivankovićeve trupe.

Na trošnom Maksimiru po prohladnom vremenu unatoč apelu Zdravka Mamića i Dinamovih navijača okupilo se tek nešto više od deset tisuća gledatelja.

Onaj gromki dio sa sjeverne tribine nije opravdao navode iz prvog dijela ključne rečenice svog proglasa, već se još jednom poistovjetio s light motivom od kojeg se navijači navodno ograđuju; fašizmom, huliganizmom i sramotnim ponašanjem.

Počelo je i prije prvog sučevog zvižduka; na promidžbenu poruku usmjerenu promicanju jednakosti i suzbijanju rasizma na stadionima, Boysi su odgovorili famoznom kopijom nacističnog pozdrava kojega su preuzele ustaše.

"Za dom spremni", odjekivalo je Maksimirom, a u zraku su složno stršale visoko podignute desnice.

Boysi su show nastavili kontinuiranim uvredljivim skandiranjem Carlosu, autoru autogola, koje je da stvar bude gora dopiralo sa svih tribina Maksimira, nepotrebnom bakljadom sa sjevera, i već tradicionalnim tjeranjem Mirka Hrgovića iz svetinje. Odgovorili su Boysi i Đurđi Adlešić, novoj navijačkoj "heroini" koja priželjkuje sastanak s navijačima u Udruzi, povicima "Puši ga Đurđa" te transparentom "Đurđa daj 4 Pana i zakon o navijačima."

Poruke hrvatskoj čeličnoj Lady možda su nekome i bile simpatične, ali očita mržnja prema vlastitim igračima, jeftine provokacije i koketiranja s trendovima koji su poubijali milijune ljudi, to sigurno nije ponos i duša naše domovine....

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više