Božić najavljuje tužbe: Bitno mi je da mi djeca znaju da nisam prevarant

STJEPAN BOŽIĆ obratio se javnosti nakon što u dvoboju supersrednje kategorije po IBF verziji predao meč Arthuru Abrahamu. Odmah poslije meče krenule su sumnje da je Božić prevarant, a njemački dnevnik Bild ga je optužio za glumu.  Nalazi su kasnije pokazali da je naš boksač ozlijedio ligament zbog čega je predao borbu.

Božića su jako pogodili natpisi koji su ga optuživali za glumu: "Bilo bi preblago da kažem da me pogodilo. Jako me pogodilo, prvo pisanje Bilda, a onda i liječnika koji me pregledao kraj ringa. To su prenijeli gotovo svi hrvatski mediji i portali. Ovaj moj istup je zbog toga da moji sinovi znaju da im tata nije prevarant već čovjek koji 21 godinu daje sebe boksu."

Božić je ispričao kronologiju događaja.

"Istina je sljedeća: kad je Abraham moj udarac blokirao laktom osjetio sam nevjerojatnu bol. Sudac mi je prošao i pitao što mi je na što sam odgovorio da je nešto puklo. Nakon toga sam otišao u bolnicu s mojom dijagnozom da je nešto puklo, a oni su me poslali na rentgen jer magnetska rezonanca nije radila. Liječnik je rekao da nema frakture, da su kosti u redu i da moram napraviti magnetsku kad dođem u Zagreb jer je možda pukla tetiva. Nakon toga ti nalazi dolaze do službenog liječnika uz ring koji na temelju toga nalaza zaključuje da sam prevarant, da namještam mečeve..."

Božića su nakon toga u Zagrebu pregledali Miroslav Smerdelj i Ranko Bilić.

"Njih dvojica su mi nakon pet minuta dali dijagnozu da se radi o rapturi ili istegnuću ligamenta. Nakon toga je magnetska rezonanca pokazala da se radi o rapturi ligamenta."

Božić je najavio tužbe protiv liječnika Waltera Wagnera koji ga je optužio za glumu i njemačkog tabloida.

"Odvjetnik je preuzeo slučaj, ne znam koje će posljedice biti, ali mislim da će odvjetnik uzeti na red doktora i dnevnik Bild."

Pročitajte više