Bradley: Na Keitinom mjestu bih se sramio

BOB BRADLEY, izbornik američke nogometne reprezentacije, javno apelira da se simultantima ozljeda kao ''nagrada'' za njihovu glumu dodijeli suspenzija ''s velikog broja utakmica''.

"Kada sam u dvoboju Brazila i Obale Bjelokosti vidio Kakino isključenje, bilo mi je žao zbog toga jer je Kaka veliki igrač", kaže Bradley, koji sebe voli nazvati trenerom ''staroga kova''.

Riječ je o dvoboju odigranom u sklopu 2. kola Svjetskog prvenstva u skupini G, u kojem je Brazil pobijedio 3:1 te je već nakon drugog nastupa osigurao proboj među 16 najboljih.

Kaka je prvi žuti karton dobio u 85. minuti, a onda samo tri minute kasnije i drugi, isključujući, iako neopravdano, nakon navodnog udaranja Kadera Keite laktom. Keita je, naime, lagani kontakt uvelike preuveličao i valjao se po travnjaku, a nakon isključenja Brazilca je ponovno živahno trčkarao terenom.

No Kaka se, zapravo, samo postavio u ''obrameni stav'' jer se Keita, ničime izazvan, zaletio u njega.

"Da sam ja to napravio Kaki, bilo bi me sram! Da imam moć odlučivanja, poništio bih crveni karton Kaki i suspendirao igrača koji je odglumio scenu s velikog broja utakmica", konstatirao je Bradley, koji je s američkom reprezentacijom izborio plasman u osminu finala, a protivnik SAD-u bit će Gana.

Pročitajte više